Kilka dni temu przygotowując się do obecnych upałów, podjechałem do znajomego uzupełniacza klimatyzacji, żeby sprawdzić ilość czynnika, mimo że klimatyzacja działała. Odessaliśmy 490gram z układu, czyli tylko 90gram brakowało do ilości z naklejki. Załadowaliśmy 580gram czynnika, klimatyzacja działa. Wczoraj w upał, po przejechaniu kilkunastu Km z klimą, zgasiłem samochód na około 5min, wracam do samochodu, odpalam silnik i słyszę jakiś krótki sygnał i widzę że kontrolka A/C zgasła, naciskam przycisk klimy ale kontrolka się nie zapala. Po przejechaniu kilku Km i ponownym odpaleniu silnika, kontrolka się zapala i klima zaczyna ponownie działać. Taka sytuacja powtórzyła się również dziś, po tym jak po trasie, zgasiłem samochód na kilka minut pod sklepem, który stał w pełnym słońcu. Przyjechałem do domu, podpiąlem skaner i mam błąd 00256, związany z czujnikiem cisnienia/temperatury w układzie klimy. Miał ktoś podobny problem? Lekko za dużo czynnika w ukłądzie czy walniety czujnik? Jak klima działa, to wentylator chłodnicy pracuje ze zmienną wydajnością. Dodam że samochód posiadam od kilku tygodni i nie wiem jak wcześniej się zachowywał w upały