Siema. Mam pytanko. Planuję zrobić główną rozdzielnicę na parterze jak i z niej pociągnąć zasilanie do rozdzielnicy na piętrze i w piwnicy. Czy muszę stosować osobne zabezpieczenia w rozdzielnicy głównej dla kabli a w zasadzie WLZ na odcinkach parter - piwnica i parter - piętro czy podłączyć się bezpośrednio za wyłącznikiem głównym w rozdzielnicy na parterze? Miałem plan podłączyć się za FR takimi samymi przekrojami jakimi przychodzi WLZ do domu czyli 5x6mm² czyli nie redukowałbym przekroju to teoretycznie wszystko mogłoby śmigać na zabezpieczeniach przedlicznikowych 3x25 A jako zabezpieczeniu głównym? Same zabezpieczenia obwodów piętra i piwnicy będą w ich rozdzielnicach. Chodzi mi o sam odcinek między rozdzielnicami. Ogólne pytam dlatego gdyż zabezpieczenia przedlicznikowe mam tak jak wspomniałem wcześniej na poziomie 3x25 A a nie chciałbym ucinać mocy tylko w pełni ją wykorzystać stąd pomysł aby nie dawać zabezpieczeń głównych dla piętra i piwnicy a potraktować zabezpieczenie przedlicznikowe jako "wyłącznik główny". Czy ma to rację bytu czy może założyć po B 20 lub C 20 na piętro i piwnicę? Pytanie tylko jak z selektywnością. Jak sądzicie?