logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam dobrych trwałych perfum

gromigrom 15 Lip 2026 14:41 405 20
REKLAMA
  • #1 21938840
    gromigrom
    Poziom 2  
    Szukam czegoś trwałego ale w dobrej cenie. Raczej 2 czy 3 stówki na zapach nie dam, ale zaplanowalem sobie tak do 100 zł. Dodam,że aktualnie używam zapachu adidasa, ale zupełnie się nie sprawdza bo wietrzeje. A chcę coś co będzie czuć na ubraniach po kilku godzinach. NIe tak,że się popsikam i nie ma znaczenia czy użyłem perfum czy nie. Bo za pól godziny nie czuć. Zapachy lubię raczej świeże.
  • REKLAMA
  • #2 21938864
    emarcus
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    gromigrom napisał:
    Szukam czegoś trwałego ale w dobrej cenie. Raczej 2 czy 3 stówki na zapach nie dam, ale ............

NIe tak,że się popsikam i nie ma znaczenia czy użyłem perfum czy nie. Bo za pól godziny nie czuć. Zapachy lubię raczej świeże.

Polecam bardzo trwaly!...
    https://www.amazon.ca/Stink-Spray-Long-Lastin...78-B0GV4Z5M6C-&hvexpln=0&gad_source=1

albo nieco tańszy (w sprayu):
    https://www.amazon.ca/dp/B0F99Z7346/ref=sspa_...d80ca6&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9kZXRhaWw

W zasadzie, ten drugi możesz tanio produkowa we wlasnym zakresie; wystarcza odpowiednia dieta kolacyjna.....
    e marcus
  • #4 21939007
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2516
    Ale w poście 2 są trwałe
    Czyli tanie i dobre👍
    Do 100 perfuma🤔 trochę słaby budżet.
  • #5 21939029
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6698
    W budżecie do 100 zł to nie ma mowy o perfumach, tylko o wodzie z dodatkiem zapachu, chyba że ktoś tylko umieści napis perfumy. Perfumy kosztują pieniądze. Spore pieniądze.
  • #6 21939086
    Wojtek75
    Poziom 25  
    Ocena: 36
    Sprawdź sobie Jaguar Classic Black dla mnie przyjemny zapach i jak na wodę toaletową zadziwiająco trwały, jak już wyżej wspomniano perfum w cenie poniżej 100zł to raczej nie kupisz ale do 100 zł da się znaleźć wody kolońskie lub toaletowe których zapach nie znika po kilku minutach.
  • REKLAMA
  • #7 21940145
    mborkowski371
    Poziom 6  
    Lacoste Red - cena nie jest przesadzona, a sam zapach wytrzymały i mi osobiście bardzo się podoba. W necie znajdziesz specyfikacje zapachu. Calkiem niezłe są jeszcze love desire premium.
  • #8 21940238
    750kV
    Poziom 33  
    Ocena: 712
    kkknc napisał:
    W budżecie do 100 zł to nie ma mowy o perfumach, tylko o wodzie z dodatkiem zapachu..

Niekoniecznie. Od lat używam Encre Noire. Mieści się w budżecie i ma dużą trwałość, jednak
    gromigrom napisał:
    Zapachy lubię raczej świeże.
    , więc nie polecam, bo jest ciężki, drzewny z wyraźną nutą mchu. Raczej na wieczór.
  • #9 21940258
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6698
    Koniecznie koniecznie to co podałaś to woda toaletowa.
    Perfumy to minimum 20% olejków eterycznych. A to ma 5%.
  • #10 21940449
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1189
    Po co się rozdrabniać na jakiś komercyjny szajs dla naiwnych klientów?

Przejdź się do najbliższej sortowni śmieci, rzeźni, ubojni albo podobnego zakładu.
    Zapytaj czy mają system antyodorowy. Zapewne mają, bo to często wymóg decyzji środowiskowych.

Pogadaj z pracownikami, może odleją ci z pół litra płynu aktywnego do takich systemów.
    Z reguły są to płynu o zapachach własnych owoców cytrusowych. Niestety paleta zapachowa jest ograniczona. Ale są to świeże zapachy...

Koncentraty tego szajsu są na bazie olejów, często organicznych i pachną tak intensywnie, że kilka kropel starczy ci na dzień lub dwa...

Technicznie takie płyny mają neutralizować zapachy. Żeby dobrać właściwe stężenie, mają silny zapach własny, który neutralizuje się z napotkanymi substancjami odorowymi.
    Jeżeli czuć zapach płynu (baaardzo intensywny w normalnej formie) to znaczy się, że płynu neutralizującego jest za dużo. Jeżeli nie czujesz nic - to jest prawidłowa dawka.

Stosuje się je w ilościach mililitrowych na całą halę. Są to substancje niezwykle silne, oparte o enzymy.
    Mogą sprawić, że wejdziesz do pomieszczenie pełnego gnijącego mięsa i nic nie poczujesz.

Po paru kroplach takiego płynu, będziesz wonieć cytrusami przez dzień albo dwa. Jak popryskasz ubranie, to nawet dłużej. Przy okazji, zneutralizujesz zapach własnego potu i grzybicy stóp.
    Niestety jak przesadzisz - będziesz wonieć cytrusami do tego stopnia, że wyrzucą cię z autobusu i zaproszą niemytego żula w twoje miejsce...

Można niby coś takiego kupić samodzielnie... Ale są rzeczy droższe niż 2-3 stówki za litr... Ale za to jakie ekskluzywne... Widziałem takie, że producent życzył sobie za kilka tysięcy za 5 litrowy kanisterek...

A co do perfum, to ich trwałość zależy ściśle od zastosowanego utrwalacza.
    Większość tanich perfum korzysta z utrwalacza alkoholowego - które są bardzo tanie, ale i skrajnie nietrwałe.
    Większość testerów w sklepach to te same perfumy co na sprzedaż, ale bez utrwalacza - dlatego zapach znika błyskawicznie.
    Musisz po prostu sprawdzić w składzie jakiego typu utrwalacze są dodane do perfum.
    Większość drogich perfum korzysta z kilku, zwykle dość drogich substancji naturalnych, a nie sztucznych.
    Kompozycja kilku typów utrwalacza pozwala uwalniać zapachy w sekwencjach przez przewidziany okres czasu.

Tanich i dobrych perfum nie kupisz. Bo to właśnie utrwalacze są często najdroższą częścią składu i bywają ekstremalnie drogie. Takie piżmo naturalne kosztuje więcej niż złoto. Orientacyjnie za litr może to być kilkadziesiąt tysięcy dolarów.
    Więc nawet 1 mililitr do perfum będzie kosztował sporo...
    Zatem jak butelka perfum kosztuje cię stówkę lub mniej - to albo jest to szajs, albo jakiś syntetyk.
    Piżmo np. ma odpowiednik syntetyczny, ale jego trwałość jest znacznie niższa niż naturalnego.
    Dlatego większość produktów w wybranym przez ciebie pułapie cenowym będzie po prostu masowym "kopiuj-wklej" ze zmienioną sekwencją zapachową.

Oczywiście utrwalaczy jest wiele rodzajów. Najprościej w naszych warunkach przygarnąć bobra i pobierać mu z pod ogona kastoreum i dodawać do tanich perfum z Rossmana. :P Choć może się okazać, że będziesz potrzebować kilku bobrów... Może być kłopot jak ktoś mieszka w bloku...

Albo kupić syntetyczne utrwalacze w Internecie i próbować samemu coś skomponować.
  • REKLAMA
  • #12 21941829
    mborkowski371
    Poziom 6  
    No właśnie z tymi świeżymi zpachami jest ten problem,że najszybciej wietrzeją. Adidasa również nie polecam, miałem ale miałem podobne doświadczenia co Ty. NIie trzymały się i szybko wietrzały. Plus,że tanie, ale wolę dopłacić trochę więcej ale kupić sobie coś co jednak się trzyma. Niezłe są chrome azarro. Możńa dostać na promocjach za stówkę. Całkiem fajne są Love Desire i właśnie nimi się teraz psikam. Kupiłem dla przetestowania czy zapach z feromonami na kobiety działa czy nie i jestem w sumie pozytywnie zaskoczony bo coś jednak w tym jest.
  • #13 21941920
    rooter75
    Poziom 21  
    Ocena: 89
    Jak już jest wątek perfumowy to może ktoś wie co to za zapach którym pachniało w dawnych pewexach, pytałem w drogerii ale tam same młode osoby zatrudnione to nie znają tego.
  • #14 21942377
    fan_r
    Poziom 11  
    Ocena: 45
    Nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć bo to,ze dodaje pewności siebie to pewniak, ale również zapach podoba się kobietom co przetestowałem w bardzo wielu sytuacjach. Pamiętam, że ja kupowałem sobie feromony to strasznie się napaliłem i wydałem prawie stówkę na zapach, który.... nie podziałał i to nic a nic. Dopiero potem poczytałem sobie opinie i okazało się, że te które kupiłem miały dość kiepskie Drugie jakie sobie kupiłem to były właśnie Love Desire ( polecili mi je na innym forum). Pomyślałem sobie, że jeszcze raz spróbuje ale jak nie podziała to po prostu sobie odpuszczę. I te okazały się całkiem niezłe. Nie dość,ze zapach bardzo dobrze się trzyma, to jeszcze się podobają innym, dziewczyny komplementują. Wiadomo, że samym zapachem laski nie zdobędziesz ale jednak nastawienie jest lepsze.
  • #15 21942461
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2516
    Nie pomoże puder róż gdy facjata brzydka już 🐷🐷
  • #16 21942481
    collie2
    Poziom 27  
    Ocena: 206
    gromigrom napisał:
    Szukam czegoś trwałego ale w dobrej cenie.

Тройной одеколон. Zapach utrzymuje się jeszcze od czasów CCCP.

Pięć butelek wody kolońskiej „ТРОЙНОЙ ОДЕКОЛОН” z żółtą etykietą na drewnianym blacie

rooter75 napisał:
    może ktoś wie co to za zapach którym pachniało w dawnych pewexach

Butelka fioletowego środka Lizol do dezynfekcji powierzchni z niebieską zakrętką
  • #17 21942527
    gromigrom
    Poziom 2  
    W sumie mój znajomy kiedyś wspominał,że używał i działały ale nie zapytałem się go jakie konkretnie stosuje.
  • #18 21942984
    xbajt
    Poziom 17  
    Ocena: 42
    Spróbuj, dopóki nie przetestujesz to się nie dowiesz. Poza tym na każdego działają inne zapachy. Jednej osobie spodoba się jeden zapach, drugiej drugi.
  • #19 21942991
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6636
    Jest takie powiedzenie: Kobieta najładniej pachnie gdy w ogóle nie pachnie. Dotyczy to także mężczyzn. Mnie absolutnym obciachem dla kobiety jest gdy zapach jej perfum czuję kilka metrów od niej o mężczyźnie już nie wspominam.
  • REKLAMA
  • #20 21944807
    collie2
    Poziom 27  
    Ocena: 206
    Łacińska sentencja "Mulier ideo bene olet, quia nihil olet" przekłada się na "Kobieta ładnie pachnie, gdy niczym nie pachnie", w sensie - gdy nie pachnie perfumami, tylko naturalnym zapachem kobiecego ciała. Vide film "Zapach kobiety" z Al Pacino.

Szukam dobrych trwałych perfum
  • #21 21944867
    darts
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    To jest piękna sentencja, ale byłem kiedyś z dziewczyną, która ani się nie malowała, ani nie pachniła - była dla mnie przepiękna w tym stylu. Normalność nad normalnościami. I coś jej odbiło i zaczęła się malować, upiększać, odorować - i wiecie co ? to już nie było to - czar prysł...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru trwałych, świeżych zapachów w budżecie do 100 zł. Padają uwagi, że w tej cenie trudno kupić prawdziwe perfumy o dużej koncentracji olejków, a częściej są to wody toaletowe lub kolońskie. Użytkownicy polecają m.in. Jaguar Classic Black jako zaskakująco trwały, Lacoste Red jako wytrzymały i niedrogi, Encre Noire jako bardzo trwały, ale ciężki i drzewny, a także Chrome Azzaro, Love Desire Premium oraz Evaflor Whisky Men. Wskazywany jest też problem świeżych kompozycji, które zwykle szybciej wietrzeją, oraz słaba trwałość zapachów Adidas.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA