logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralka opel astra F. Sterownik, sterowanie dwukanałowe.

luk94 14 Sty 2006 18:12 2292 7
REKLAMA
  • #1 2180425
    luk94
    Poziom 14  
    Ocena: 40
    Noto masz babo placek!
    Trafi mnie w końcu z tym centralnym. Musze zmienić sterownik bo raz zadziała a raz-już wymieniłem mikro wyłączniki, nowa bateria, poprawiłem wszystkie luty na pilocie. Wyciągnąłem nawet ten kabelek co ty chyba antenką jest.
    Nie tylko co to jest w tych sterownikach- jak np. Pisza ze ma jakieś sterowanie dwukanałowe? O co tu chodzi?
    Mój sterownik ma osiem styków i dwa z nich są wolne. Cały ambaras w tym tkwi ze nie jest nic opisane na tym sterowniku. Ma on 2 z 8 styków wolne i jak zewrę je z masą to zamek się otwiera a na drugim zamyka-gdzie jest plus to wiem oczywiście, ale nie wiem czy jak kupię nowy sterownik to czy będę wiedział jak to podłączyć. Chciałbym jeszcze w przyszłości podłączyć pod kierunki, żeby się zaświeciły przy zamykaniu, tylko gdzie to najlepiej podłączyć?
    Pozdro!
  • REKLAMA
  • #2 2181862
    heniek_z
    Poziom 17  
    Ocena: 83
    hej wystarczy jak ma sterowanie masą (na zamknij - i na otwórz -) dobry jest zamster plus lub minister z kierunkami ale on jest nisko prądowy podaj koloky przewodów jakie są w centralce
  • REKLAMA
  • #4 2181923
    heniek_z
    Poziom 17  
    co ty chłopie bazgrzesz (marcin z.)
  • REKLAMA
  • #6 2183420
    luk94
    Poziom 14  
    Ocena: 40
    Z tym ze chodzi tutaj o podłączenie sterownika centralki i tylko centalki, berz zlarmu plus zapalanie kierunków przy zaykaniu zamka:)

Pozdro!
  • REKLAMA
  • #8 2185143
    heniek_z
    Poziom 17  
    kierunki to czarny z zielonym i czarny z białym znajdziesz je pod osłona na lewym przednim słupku po odkręceniu dwóch śrubek

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z centralnym zamkiem w Opel Astra F oraz wymiany sterownika centralnego zamka. Użytkownik ma sterownik z ośmioma stykami, z których dwa są wolne i po ich zwarciu z masą zamek się otwiera lub zamyka. Pojawia się pytanie o znaczenie sterowania dwukanałowego w sterownikach oraz o sposób podłączenia nowego sterownika, zwłaszcza w kontekście podłączenia kierunkowskazów, które miałyby się zapalać przy zamykaniu zamka. W odpowiedziach podkreślono, że wystarczy sterowanie masą na funkcje zamknij i otwórz. Podano link do opisu podłączenia alarmu i sterownika, który może pomóc w instalacji nowego modułu. Wskazano także, że przewody kierunkowskazów (czarny z zielonym i czarny z białym) znajdują się pod osłoną na lewym przednim słupku po odkręceniu dwóch śrubek. Wspomniano modele sterowników Zamster Plus oraz Minister, przy czym Minister jest niskoprądowy i posiada funkcję kierunków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA