Od ponad 6 tygodni walcze z moim P206, który zgasł z niewiadomych przyczyn podczas jazdy. Przy próbie rozruchu początkowo szedł z rury wydechowej biały dym i próbował załapać a obecnie nawet i tego już nie ma. Obecnie odwiedził już kilka warsztatów min ASO PEUGEOT w Legnicy gdzie stwierdzono zbyt małe ciśnienie paliwa i powiedziano, że jest uszkodzona pompa wysokiego ciśnienia. Kupiłem drugą pompe i objawy były nadal takie same. W związku z powyższym zawiozłem pompe i wtryskiwacze do zakładu, który dokonał sprawdzenia i okazało się, że wszysko jest ok. W warsztacie gdzie auto teraz stoi stwierdzono, że odpala na czymś w rodzaju samostartu. Obecnie wiadomo mi, że sterownik jest te z ok a występuje spadek ciśnienia paliwa po między pompą a wtryskiwaczami. Na tym odcinku znajduje się jednak listwa "common rail" do której jest wprowadzony jakiś czujnik czy coś w tym rodzaju. W związku z powyższym moje pytanie brzmi co to jest i jakie ma zadanie oraz jak zbudowana jest taka listwa oraz czy możliwe jest aby to właśnie mogła być przyczyna.
Pozdrawiam
Pozdrawiam