logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz mp3 512MB z chipsetem Action 2051 – błąd Format nieprawidłowy mp3

LzZ 05 Lut 2006 19:25 2894 12
REKLAMA
  • #1 2264355
    LzZ
    Poziom 11  
    Niedawno zakupiłem sobie odtwarzacz mp3. 512MB, radio, dyktafon i takie tam bajery. Na odtwarzaczu nie ma nazwy producenta. Mam taki problem: Odtwarzacz nie czyta wszystkich mp3. Po wybraniu jakiejś wyłancza się, albo odtwarza do jakiegoś czasu i wyskakuje błąd "Format nieprawidłowy" i również się wyłancza. Czego to może być wina?? Moim zdaniem to wina softu. Zapytałem się sprzedawcy jaki to jest model odtwarzacza, a on mi odpowiedział: "ODTWARZACZ UZYWA CHIPSETU ACTION 2051" i tyle. Może wiecie z kąd wziąść soft do takiego odtwarzacza (niezbyt mnie raduje zepsucie odtwarzacza i ten stan co teraz jest).
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 2265339
    kamel_w
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    NIe masz gwarancji?
  • #3 2266279
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 2266660
    wrzech
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Tylko musisz pamietac zeby zrobic format FAT a NIE FAT32. Oczywiscie zrzuc sobie wczesniej plik sys.bin, najlepiej progsem do zrzucania fw. Jelsi ci format nie pomoze do zrzuc fw, napraw fw i sprobuj poszukac innych fw, ale na 95% twoja update zakonczy sie fiaskiem. Zostanie ci albo szukanie na necie setek plikow (sam mam tego chyba ze 100mb) albo powrot do starego fw i klopoty z odtwarzaniem.
    A co z gwarancja?
  • REKLAMA
  • #5 2266682
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 2266694
    wrzech
    Poziom 12  
    Wojtek Płonka napisał:

Nie koniecznie FAT, to zależy od konstrukcji odtwarzacza i firmwarea (w moim jest akurat FAT32), najpierw musisz zobaczyć jak jest sformatowana oryginalnie pamięć.

Hmn, dziwne. Przekopalem tysiace postow polskich i angielskich i wszedzie pisano aby formatowac jako fat. Malo tego, pamietam jeden koment na allegro mowiacy o tym ze gosc stracil gwarancje po tym jak sformatowal pamiec fat32 a nie fat.
    Jaki masz model odtwarzacza??
  • REKLAMA
  • #7 2266894
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 2270183
    wrzech
    Poziom 12  
    Tutaj masz dwa programy do zgrywania fw.
    Najpierw extract
    pozniej repair
    Załączniki:
    • repair.rar (105 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • extract.rar (106 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 2270736
    LzZ
    Poziom 11  
    Programy nie działają :-(
    "Nazwa 's1fwx' nie jest rozpoznawalna jako polecenie zewnętrzne lub wewnętrzne, program wykonany lub plik wsadowy. Naciśnij dowolny klawisz"
    Taki komunikat przy obydwóch programach
  • #11 2270757
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    A może problem wynika właśnie z tego dekodera? (chipsetu) ?
    Zauważyłeś które mp3 nie działają tak jak powinny?
    Może odtwarzacz nie radzi sobie z zbyt dużym / zbyt małym bitrate (widać np. w Winampie - podawane w kbps-ach), lub ma problem z przeczytaniem nazw za długich, mających polskie znaki itp.
  • #12 2271126
    LzZ
    Poziom 11  
    Zmieniałem wszystko - nie działa :-(
  • #13 2271430
    wrzech
    Poziom 12  
    A sprawdzales strone www.s1mp3.org ? Tam jest w porandikach zaawansowanych jak uzywac progsow, tylko ze po angielsku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada odtwarzacz MP3 o pojemności 512MB z chipsetem Action 2051, bez oznaczenia producenta, który nie odtwarza poprawnie wszystkich plików MP3, wyświetlając błąd "Format nieprawidłowy" i wyłączając się. Wskazano, że problem może wynikać z oprogramowania (firmware) lub nieprawidłowego formatowania pamięci. Zalecano wykonanie formatowania pamięci w systemie FAT (nie FAT32), jednak pojawiły się sprzeczne opinie, gdyż niektóre modele działają poprawnie na FAT32. Sugerowano wykonanie kopii pliku sys.bin przed próbą aktualizacji firmware oraz poszukiwanie odpowiedniego oprogramowania do zgrywania i naprawy firmware, np. programów "extract" i "repair". Użytkownik posiada firmware wersji 3.0.43 od producenta Wilson Co. Ltd, a w dyskusji pojawił się także firmware 3.5.31.0000 dla procesora ATJ2051. Wskazano, że problem może być związany z ograniczeniami chipsetu Action 2051, np. nieobsługą plików MP3 o nietypowym bitrate lub z nazwami plików zawierającymi polskie znaki. Polecono odwiedzenie strony www.s1mp3.org, gdzie dostępne są zaawansowane poradniki dotyczące obsługi i aktualizacji firmware dla odtwarzaczy opartych na tym chipsecie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA