Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CLIO. Rozrusznik kręci impulsami i nie odpala. Pomóżcie!

damkoz 21 Feb 2006 17:59 4339 5
Relpol
    damkoz
    Level 19  
    WItam
    Problem odnosi się do renault clio 1.3 92rok. Po przekreceniu kluczyka w pozycję zapłon zapalają sie lampki kontrolne i między innymi czerwony symbol silnika z napisem stop (na chwile się zaświeca i zaczyna migać). Po uruchomieniu rozrusznik włącza się na chwile i wyłącza (sam z siebie) po chwili ok 1-2 sek znowu się sam włącza wykonuje obrót i wyłącza (mimo że kluczyk trzymam cały czas przekręcony tak w kółko. Objaw troszkę podobny do próby kręcenia rozrusznikiem na rozładowanym akumulatorze jednakże przy rozładowanym aku przerwy w pracy rozrusznika są o ponad połowe krutsze (przynajmniej w innych autach tak jest.
    Czy spotkał się ktoś z taką usterką i jak to usunąć. Aktualnie odłączyłem akumulator aby zresetować komputer i postanowiłem go przy okazji podładować ale nie mam pewności czy to pomoze.
  • Relpol
    Stanisław Chwalisz
    Level 34  
    Wkład stacyjki lub konektor na elektromagnesie,lub szczotki rozrusznika.
  • Relpol
    damkoz
    Level 19  
    Wątpie czy to coś w rozruszniku, bo słychać dzwięk taki jak by przekaźnik rozłączał zasilania. Pozatym po przekręceniu zapłonu słychać dziwne dzwięki w okolicy schowka.
    mazi19.te
    Level 1  
    tulejki na rozruszkiku
    damkoz
    Level 19  
    Przyjechał znajomy z komputerem i wg błędów jest to jakiś brak sygnału z pompą paliwa czy coś takiego, w każdym razie auto trafiło do serwisu i oni się z tym męczyli. Dziekuje za rady i sugestie.