logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kluczyk scyzoryk z Audi do VW Golf III 1.9 TDI z 1994 roku?

robbert 05 Mar 2006 22:44 4336 7
REKLAMA
  • #1 2379777
    robbert
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Moje auto to golf III 1,9 tdi, rok 94'. Auto posiada fabryczny alarm (bez pilota) i zamek centralny bez pilota. W kluczyku jest immo. Na dniach będę miał docięty klucz składany (scyzoryk) z podmienionym immo, tak żeby otwierał mechanicznie zamki i odpalał. Klucz jest rodem z audi. I tu dochodzimy do momentu, w którym proszę o pomoc. Klucz posiada trzy przyciski: otwórz, zamknij i otwórz bagażnik. Przycisk "otwórz bagażnik" mnie nie interesuje. Chciałbym doprowadzić do tego żeby przyciski "otwórz" i "zamknij" zamki działały. Czytałem tu na forum porady na podobny temat ale dotyczące współdziałania scyzoryka z niefabrycznym alarmem. Ja rozumiem to tak: naciskając przycisk "otwórz" na kluczyku wysyłamy impuls do odbiornika w aucie, impuls zostaje przekazany do centralki sterującej zamkami i drzwi się otwierają. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Czyli w mojej sytuacji brakuje urządzenia, które by odbierało sygnał z kluczyka. Czy takiego odbiornika szukać w częściach audi ponieważ klucz pochodzi od audi?? Czy może można gdzieś znaleźć odbiornik, który dostraja się do kluczyka?? A może kluczyk dostraja się do odbiornika?? Proszę o pomoc. Moim celem jest spowodowanie żeby kluczyk otwierał i zamykał zdalnie zamki. Tylko jeżeli to nie będzie konieczne to bez inwestowania w jakiś nowy alarm. DZIĘKI
  • REKLAMA
  • #2 2388051
    robbert
    Poziom 2  
    Witam ponownie. Zawsze miałem dobre zdanie na temat tego forum. Moi kumple też twierdzili, że często można tu spotkać się z opiniami bardzo obeznanych z tematem osób i zawsze można liczyć na przynajmniej próbę pomocy. Czyżby się coś zmieniło?
    Pozdrawiam, Robert
  • REKLAMA
  • #3 2390261
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2392207
    robbert
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź i linki do dyskusji. Zanim napisałem to starałem się czegoś dowiedzieć i natknąłem się na te tematy. Dokładnie wiem czego oczekuję i napisałem o tym wcześniej. Po Twojej odpowiedzi widzę że to nie takie proste jak mi się wydawało skoro nikt nie ma koncepcji. Jeśli uda mi się zrealizować to o czym pisałem wyżej to postaram się to tu opisać.
    Pozdrowienia
  • #5 2395083
    umi
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Najlepszym rozwiązaniem będzie montarz alarmu pod fabryczne piloty firmy Challenger model NT3
    alarm ten posiada w komplecie dwie wymienne płytki takie same jak orginalne Audi i wystarczy je przełożyc w pilotach i podłączyć cały alarm.Będzie też sterował otwieraniem tylnej klapy.
    Koszt takiego alarmu to około 600 zł
    Skontaktuj się z firmą Cliford w Poznaniu i tam uzyskasz odpowiedz
  • #6 2395237
    maciay
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Na allegro masz cały sterownik z dwoma pilotami z kluczykiem składanymi (scyzoryk) za 80zł. Obudowy pilotów są słabej jakości , ale elektronikę można włożyć do orginalnego pilota vw . Jak tak zrobisz to nie tylko będziesz miał takie auto jak ja , ale i takie same piloty . Będzie również domykanie szyb . Tym przyciskiem do otwierania bagażnika można włączyć funkcję szukania samochodu na parkingu.
  • REKLAMA
  • #7 2570820
    browser123
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Jak kupiłem alarm SEO i dostałem do niego wklad z elektroniką pasujący do "scyzoryka". Przełożyłem immo z orginalnego klucza, przerzuciłem elektronik e i steruje alarmem, który zamyka,domyka i otwiera centralny. Mam to juz 1,5roku i nigdy nie było z tym problemów.

Pozdrawiam
  • #8 2763842
    Pioro33
    Poziom 19  
    Ocena: 77
    browser123 to super powiedz jaki to model tego alarmu SEO będę wdzieczny... pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Właściciel VW Golf III 1.9 TDI z 1994 roku posiada kluczyk składany (scyzoryk) z Audi z wbudowanym immobilizerem, który mechanicznie otwiera i uruchamia samochód. Problemem jest aktywacja funkcji zdalnego otwierania i zamykania centralnego zamka za pomocą przycisków kluczyka, gdyż auto ma fabryczny alarm i centralny zamek bez pilota, a kluczyk Audi wysyła sygnał radiowy, który wymaga odbiornika w samochodzie. Dyskusja wskazuje, że integracja kluczyka Audi z Golfem III jest skomplikowana i wymaga dodatkowego odbiornika lub modułu sterującego. Proponowane rozwiązania to montaż alarmu kompatybilnego z fabrycznymi pilotami, np. Challenger NT3, który umożliwia sterowanie zamkami i klapą bagażnika, lub zakup sterownika z pilotami na Allegro, które można przenieść do oryginalnej obudowy VW, co pozwala na funkcje takie jak domykanie szyb i lokalizację auta na parkingu. Użytkownicy polecają także alarm SEO z elektroniką dopasowaną do scyzoryka, który po przełożeniu immobilizera i elektroniki steruje centralnym zamkiem i alarmem bez problemów. Koszt gotowych rozwiązań oscyluje wokół 600 zł.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA