Witam wszystkich. Moje auto to golf III 1,9 tdi, rok 94'. Auto posiada fabryczny alarm (bez pilota) i zamek centralny bez pilota. W kluczyku jest immo. Na dniach będę miał docięty klucz składany (scyzoryk) z podmienionym immo, tak żeby otwierał mechanicznie zamki i odpalał. Klucz jest rodem z audi. I tu dochodzimy do momentu, w którym proszę o pomoc. Klucz posiada trzy przyciski: otwórz, zamknij i otwórz bagażnik. Przycisk "otwórz bagażnik" mnie nie interesuje. Chciałbym doprowadzić do tego żeby przyciski "otwórz" i "zamknij" zamki działały. Czytałem tu na forum porady na podobny temat ale dotyczące współdziałania scyzoryka z niefabrycznym alarmem. Ja rozumiem to tak: naciskając przycisk "otwórz" na kluczyku wysyłamy impuls do odbiornika w aucie, impuls zostaje przekazany do centralki sterującej zamkami i drzwi się otwierają. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Czyli w mojej sytuacji brakuje urządzenia, które by odbierało sygnał z kluczyka. Czy takiego odbiornika szukać w częściach audi ponieważ klucz pochodzi od audi?? Czy może można gdzieś znaleźć odbiornik, który dostraja się do kluczyka?? A może kluczyk dostraja się do odbiornika?? Proszę o pomoc. Moim celem jest spowodowanie żeby kluczyk otwierał i zamykał zdalnie zamki. Tylko jeżeli to nie będzie konieczne to bez inwestowania w jakiś nowy alarm. DZIĘKI