Witam! Naszła mnie chęć wykożystania moich kurzących sie lamp oscyloskopowych. A są to: 13ŁN10 i B16S22. Słyszałem że jest możliwość aby taka lampa dawała obraz jak w telewizorze! Chciałbym więc zmontować coś takiego żeby można było podłączyć pod to jaki kolwiek sygnał video (np. z magnetowidu bądź blok p.cz. i m.cz. z telewizora i mieć "oscyloskopowy telewizor").
Ma ktoś jakieś sensowne pomysły jak zbudować taki monitor? Układ nie konecznie musi być lampowy! Półprzewodniki mile widziane.
Skierowałem ten temat tu ponieważ wiem z doświadczenia że ludzie zajmujący się lampami mają bogatą wiedzę (pewnie dlatego że są samoukami jak ja) i wiem że iedyś ludzie budowali telewizory na bazie lampy oscyloskopowej.
Pozdrawiam i czekam na pomysły!
Ma ktoś jakieś sensowne pomysły jak zbudować taki monitor? Układ nie konecznie musi być lampowy! Półprzewodniki mile widziane.
Skierowałem ten temat tu ponieważ wiem z doświadczenia że ludzie zajmujący się lampami mają bogatą wiedzę (pewnie dlatego że są samoukami jak ja) i wiem że iedyś ludzie budowali telewizory na bazie lampy oscyloskopowej.
Pozdrawiam i czekam na pomysły!