Mam problem z tym telewizorem, mianowicie po około pół godziny odstraja się od stacji traci synchronizację pioniową lub poziomą, kołysze się obraz w poziomie. Na począku naprawy od razu po włączeniu się roztrajał. Wymieniłem filtr AFC przelutowałem p.cz. wymieniłem w niej wszystkie elektrolity, sprawdziłem całą pętlę AFC, regulowałem filtrami AFC i VCO i uzyskałem dobry stabilny obraz ale po określonym czasie zaczynają się problemy na jednych kanałach szybciej na niektórych wolniej się odstraja. Napięcie BT stabilne. Podmieniałem nawet głowicę ale problem się powtórzył. Zauważyłem, że jak zaczynają się te problemy to gdy włączam strojenie to nie zatrzymuje się na wszystkich stacjach. Dziwne jest to, że wystarczy go wyłączyć do ST-BY albo całkowicie z sieci na około 10 sekund i włączyć ponownie to jest wszystko ok - prawidłowo stroi, zatrzymuje się na stacjach i obraz jest w porządku. Powymieniałem elektrolity w zasilaczu bo myślałem, że to tętnienia ale to nie to. Przez AV obraz jest w porządku więc wykluczam aby miały coś z tym wspólnego dalsze moduły przetwarzania sygnału.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.