grafii1 napisał: Uwaga przestrzegam przed podróbkami STK 015 , u mnie został wstawiony z powodzeniem LM 1875 a do modyfikacji były tylko dwie nogi plus parę elementów dyskretnych
Po czym poznać podróbkę i jakie są skutki? Mam bardzo dziwny problem z STK-015. Kupiłem właśnie taki jak na zdjęciu (z kodem 8528) i wygląda jakby upalił się po wlutowaniu. Na wyjściu 2 ok 10 V zamiast 17V, a wyjście NA PEWNO nie było zwarte. Generalnie wszystko posprawdzałem przed wlutowaniem go i nic nie zwiastowało kłopotów. Mam drugi ale nie chcę go wlutowywać bez znalezienia przyczyny. Czy jest możliwe, że były różne wersje, z różnym schematem aplikacyjnymi i elementami "wokół"? A może były różne wersje z innym rozkładem wyprowadzeń? Zastanawiam się wręcz czy on nie ma wyprowadzeń "w drugą stronę". Liczę od tej wytłoczonej kropki w prawo, ale może ta wersja jest na odwrót/ oryginalnie był tam STK-015 jeszcze z napisem Sanyo, większy i w kształcie prostokąta (bez ściętych boków). ktoś ma jakieś doświadczenia z taka wersją?