logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać tło (rysunek.JPG) na stronę WP i uniknąć błędu dostępu?

roy_ 09 Cze 2003 10:01 1999 8
REKLAMA
  • #1 242501
    roy_
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam .Mam swoja strone na WP Chcialem tam zamiesciec tło (rysunek.JPG) które mogłbym wykorzystac np. przy wystawianiu przedniotu na allegro.Cos robie zle bo jak zamieszczam tez rysunek i wchodze w edycjie strony to wszystko jest ok pojawia sie ale kiedy wpisze ten adres np www.xxxxxx.pl to pojawia sie ze nie mam dostepu lub nien istnieje .Ktos moze mi pomoc ? Dzieki z gory
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 242505
    Ptolek
    Poziom 36  
    Ocena: 271
    Myślę że musisz wpisać adres swojej strony, na wp to chyba www.strony.wp.pl/wp/login i do tego dopisać obrazek.jpg będzie to wyglądało tak: www.strony.wp.pl/wp/login/obrazek.jpg.
    Strona się nie otwiera ponieważ nie ma tam pliku index.html lub index.htm.
  • REKLAMA
  • #4 242822
    qbus
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    bardzo wazne jest aby bylo jpg a nie JPG !! sam sie kiedys nad tym glowilem chwilke :)
  • #5 242968
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    Serwery, w przeciwieństwie do Windy rozróżniają duże/małe litery. Innym plikiem będzie 'obrazek.jpg', innym 'Obrazek.jpg', a jeszcze innym 'OBRAZEK.jpg'.
  • REKLAMA
  • #6 242980
    oldking
    Poziom 33  
    Ocena: 523
    Witam

Tam gdzie chcesz wstawić ten obraze musisz podać adres bezwzględny:
    http://www.wp/XXX/XXXX/XXXX/aaa.jpg.
    Czyli całą ścieżkę dostępu.
  • #7 243024
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Na też mam czasem brak dostępu na serwerach WP, przypuszczam że to jakieś zabezpieczenie żeby nie wykorzystywać ich jako miejsca na przechowywanie plików a mieć strony na innym serwerze.
  • #8 243040
    olcha0098
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    MCbx napisał:
    Serwery, w przeciwieństwie do Windy rozróżniają duże/małe litery. Innym plikiem będzie 'obrazek.jpg', innym 'Obrazek.jpg', a jeszcze innym 'OBRAZEK.jpg'.

Jeszcze dodaj że ten obrazek jpg musi się nazywać np. obrazburzy lub obraz_burzy, a nie obraz burzy z odstępem :)
  • #9 243227
    roy_
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam !
    Nazwa tego obrazka to tlo.gif (zmienilem z .jpg na .gif) ale nie pomogło :( .
    Kiedy edytuje strone klikam na nazwe obrazka tlo.gif i normalnie otwiera go w nowym oknie , a jak chce po adresie czyli http://strony.wp.pl/wp/gsmakcesoria/tlo1.gif to lipa wyskakuje takie cos :
    403 - Dostęp zabroniony
    Ta strona została administracyjnie zablokowana
    lub konfiguracja serwera wyklucza Twój dostęp do niej.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik próbuje dodać tło w postaci pliku graficznego (rysunek.JPG) na stronę hostowaną na WP, jednak napotyka błąd 403 - brak dostępu przy próbie bezpośredniego wywołania adresu obrazka. Wskazano, że serwery WP mogą mieć ograniczenia dotyczące przechowywania i udostępniania plików graficznych, co może powodować blokadę dostępu. Zalecenia obejmują użycie pełnego, bezwzględnego adresu URL do pliku, zwrócenie uwagi na wielkość liter w nazwie pliku (np. jpg vs JPG), unikanie spacji w nazwach plików oraz ewentualną konwersję pliku JPG na GIF. Problem może wynikać z konfiguracji serwera WP, który nie pozwala na bezpośredni dostęp do plików graficznych lub wymaga innego sposobu ich umieszczania na stronie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA