Witam wszystkich elektrodowiczow. Zwracam się z problemem do was. Po przeszukaniu i przeanalizowaniu el;ektrody nie znalazlem schematu ktory by mnie zadowolił. Chodzi mi o zasilacz regulowany od 0V do 40 albo 50V z wydajnościa pradowoą minimum 5 A max 8 A . I teraz problem. Wszystkie schematy kitow są do 30 V albo ostatecznie 37V ale to za mało. Z pradem jest lepiej do 5 A znalazłem. Jedyny kit to NE301-K ma 30V, 5 A. Ale ja poszukuje czegoś lepszego zeby miało zabezpieczenie przed zwarciem. Ale to chyba nie prblem bo wymyslilem cos takieog ze jak zewre napięcie to bedzie podp[iety przekaxnik i on rozlaczy styk doprowadzający zasilanie. tylko ze ten przekaxnik musialby byc caly czas w obwod włączony i czy nie bedzie on wprowadzał zaklucen i wie;kich strat napięcia ??
Tak więć może ma ktoś w domku dobry zasilacz ktory sam robil; i z niego kożysta juz troszeczkę to bym prosił o pomoc.
Tak więć może ma ktoś w domku dobry zasilacz ktory sam robil; i z niego kożysta juz troszeczkę to bym prosił o pomoc.