Witam dzisiaj Skonczylem robic stare kolumienki hitachi.
Jest to moja pierwsza konstrukcja i wydaje m isie ze nie jest taka zła
A wiec pewnego dnia pojechalem na giełde Słomczyn w poszukiwaniu kolumn,chodzac tak około 1 godziny znalazłem te oto kolumny na których byly połozone opony głosniki byly porozrywane w dodatku byly one poboijane,ale kształt spodobal mi sie wiec je kupilem.
Kolumny rozebrałem pomalowalem spray'em czarny mat,nastepnie wyczyscilem srodek ,poszezyłem otwory na wysokotonowce i zorbilem otwory pod terminale.Nastepnie posklejalem tylne plyty klejem ,gdy klej wysechł uszczelnilem bialym silikonem(brak bezbarwnego:cry:).Nastepnego dnia przyslali mi kupione na allegro zwrotnice.W niedzile pojechalem na wolumen zakupic glosniki uprzednio wybrane.DO WYGŁUSZENIA UZYLEM STAREJ GABKI ZNALAZLEM W GARAZU :d
Kosztorys:
Kolumny-50zł
klej-12zł
głosniki-150zł
zwrotnice-42zł
silikon-mialem juz
kabel(15m)-15zł
Parametry:
Zwrotnica-STX 3D 12
głosnik wysokotonowy-100w 8Ω 93db 3khz-23 khz (Olympic)
glosnik sredniotonowy-60w 8Ω 88db 41hz-8,5khz (ACR 650)
głosnik niskotonowy-70w 8Ω 86db 30-3000hz (ARN 226-05/8 TVM TESLA)
Napęd:
Technics SE-A800S i SU-C800U
TEn sprzet potrafi bardzo wiele,ma mocny bas,lecz ja potrzebuje czegos mocniejezego :DZastanawiam sie nad zakupem Equalizera firmy technics aby podwyzszyc dwukrotnie bas
moc znamionowa 2x100W (4 Ohm)
Prosze o opinie na temat tych kolumn.
NA FOTO PODSPIANYM POCZATEK JEST UKAZANE JAK WYGLADALY TE CUDENKA PO PRZYJEZDZIE Z GIELDY W PRAWYM DOLNYM ROGU WIDAC JEDE NAJLEPEIJ WYGLADAJCOY GLOSNIK :d
Fajne? Ranking DIY