Możesz zobaczyć tutaj: http://msdn.microsoft.com/vbasic/ ale nie wiem czy coś znajdziesz. Skorzystaj z programów p2p, takich jak na przykład kazaa. Znajdziesz tym sposobem kilka wersji środowiska VB...
Możesz również zainwestować w dobry podręcznik do VB. Razem z nim dostaniesz wersję szkoleniową. Jeszcze innym sposobem jest wybranie się na giełdę komputerową... 8)
Pozdrawiam
W przypadku kiedy Valstus ma stałe łącze to może wykorzystać programy p2p (na przykład Kazaa). Bez problemu znajdzie w ten sposób VB (nawet kompletny pakiet z Visual C++). Sposób może nie najszybszy ale skuteczny...
Pozdrawiam
Ja bym to dał tak: ftp://ftp2.michellebranch.co.uk/software/applications/visual%20studio%206%20enterprise/Visual%20Studio%206.0%20Enterprise.zip to zajmuje 224MB
W sklepach była do kupienia (i pewnie jeszcze jest np. Empik) wersja VB bez pewnych kontrolek np. do obsługi baz danych. Na początek wystarczające a największe zalety to polska wersja językowa co przy nauce programowania jest nieocenione. Cena z tego co pamiętam również była bardzo przystepna
Ja sie uczylem na pelnym VB po angielsku i w sumie to bez roznicy czy po polsku czy angielsku, a co do adresu olcha0098 mi wywala timeout valstus poprostu musimy sie zmowic na okreslona godzine najlepiej rano albo wieczorkiem, ja bede wysylal paczki a ty bedziesz odrazu odbieral......
✨ Poszukując działającej wersji Visual Basic 6 dla początkującego, użytkownicy sugerują kilka metod pozyskania oprogramowania. Można spróbować oficjalnych źródeł, takich jak strona MSDN, jednak dostępność jest ograniczona. Popularnym rozwiązaniem jest korzystanie z programów p2p (np. Kazaa), gdzie można znaleźć różne wersje środowiska, w tym pełne pakiety Visual Studio z Visual Basic i Visual C++. Wersje szkoleniowe często dołączane są do podręczników, co może być korzystne dla początkujących. W sklepach (np. Empik) dostępne są tańsze, uproszczone wersje VB z polskim interfejsem, co ułatwia naukę. Pliki instalacyjne są duże (od około 70MB do ponad 200MB), co wymaga odpowiedniego konta lub dzielenia plików na części przy przesyłaniu. Alternatywnie polecane są serwisy hostingowe typu edysk.pl do wymiany plików. W dyskusji pojawiły się także wersje Visual Basic 5.0, 6.0 oraz 7.0, dostępne na wielu nośnikach CD. Pomocne jest także ustalenie dogodnego czasu na przesyłanie dużych plików oraz kontakt przez komunikatory, aby ułatwić wymianę oprogramowania. Wygenerowane przez model językowy.