Witam,
Czy mogę prosić o metodę wykrycia poprawnej pracy sondy lambda, np. miernikiem?
Podłączyłem się kompem pod centralkę LPG Autronic AL-700 i na benzynie pracuje normalnie od ubogiej mieszanki po bogatą. Ale na LPG za cholerę nie mogę go ustawić.
Ciągle mieszanka b. bogata. Wykrywa przy autoregulacji sondę 0-0,8V a na LPG uparcie wyświetla napięcie 0,91-0,95V, co daje zbyt bogatą mieszankę.
Dopiero b. wysokie obroty zbliżają się w stronę mieszanki ubogiej. Jak
przestawiam na zakres 0,8-1,6V to głupieje i jest cały czas za uboga.
Non stop rano kasuję błąd 5-1-1 (za bogata mieszanka na biegu jałowym) i już mnie to nudzi.
Wczoraj wymieniłem praktycznie 80% instalacji LPG (reduktor Bedini na BRC 140kW, mikser 34mm, elektrozawór LPG BRC, rurki miedziane, przewody wodne i gazowe) i żadnego efektu.
Ciągle mieszanka zbyt bogata. Co z tym fantem zrobić?
Pozdrawiam
Ondraszek Poznań
Volvo 850 GLT 2,5 20V sedan LPG 1993 250kkm
Czy mogę prosić o metodę wykrycia poprawnej pracy sondy lambda, np. miernikiem?
Podłączyłem się kompem pod centralkę LPG Autronic AL-700 i na benzynie pracuje normalnie od ubogiej mieszanki po bogatą. Ale na LPG za cholerę nie mogę go ustawić.
Ciągle mieszanka b. bogata. Wykrywa przy autoregulacji sondę 0-0,8V a na LPG uparcie wyświetla napięcie 0,91-0,95V, co daje zbyt bogatą mieszankę.
Dopiero b. wysokie obroty zbliżają się w stronę mieszanki ubogiej. Jak
przestawiam na zakres 0,8-1,6V to głupieje i jest cały czas za uboga.
Non stop rano kasuję błąd 5-1-1 (za bogata mieszanka na biegu jałowym) i już mnie to nudzi.
Wczoraj wymieniłem praktycznie 80% instalacji LPG (reduktor Bedini na BRC 140kW, mikser 34mm, elektrozawór LPG BRC, rurki miedziane, przewody wodne i gazowe) i żadnego efektu.
Ciągle mieszanka zbyt bogata. Co z tym fantem zrobić?
Pozdrawiam
Ondraszek Poznań
Volvo 850 GLT 2,5 20V sedan LPG 1993 250kkm