Posiadam telefon panasonic model KX-T3908-W - ma już ładnych parę lat… i problem jest z nim taki że co jakiś czas brak jest komunikacji słuchawki z bazą. Telefon raz działa normalnie ale np. po skończonej rozmowie i odłożeniu słuchawki na bazę przestaje działać.
Dioda na bazie miga co oznacza że akumulator w słuchawce jest ładowany ale po podniesieniu słuchawki i próbie dzwonienia brak jest łączności z bazą.
Wydaje mi się że słuchawka nie gubi częstotliwości jeśli się jej nie odkłada na bazę wówczas można odbierać i wykonywać połączenia aż bateria siądzie.
Mam też drugą taką (zapasową) słuchawkę do tego telefonu i dzieje się to samo czyli wina musi tkwić w bazie.
Bateria jest raczej sprawna
Oglądałem luty w bazie i nie widać żeby były zimne.
Czekam na wasze sugestie.
Dioda na bazie miga co oznacza że akumulator w słuchawce jest ładowany ale po podniesieniu słuchawki i próbie dzwonienia brak jest łączności z bazą.
Wydaje mi się że słuchawka nie gubi częstotliwości jeśli się jej nie odkłada na bazę wówczas można odbierać i wykonywać połączenia aż bateria siądzie.
Mam też drugą taką (zapasową) słuchawkę do tego telefonu i dzieje się to samo czyli wina musi tkwić w bazie.
Bateria jest raczej sprawna
Oglądałem luty w bazie i nie widać żeby były zimne.
Czekam na wasze sugestie.