Witam
Mam maly problem. Mam "wieze" firmy TECHNICS model EH760 (posiada wyjscie 5.1). 6 lat temu zaplacilem za ten sprzet 3000 zl
Moc wyjściowa: 2 x 100 W + 1 x 60 W +2 x 30 W. Jest to wieza ktora ma bardzo kiepsko rozwiazane wyjscie na glosniki (frontowe). Chodzi o to ze w zestawie jest kolumna 3 drozna: z 17-centymetrowym głośnikiem niskotonowym, 12- centymetrowym głośnikiem średniotonowym oraz 6-centymetrowym, kopułkowym głośnikiem wysokotonowym. Zeby polaczyc ta kolumne z wieza trzeba uzyc az 3 przewodow. Osobno na kazdy glosnik nisko, sredni i wysokotonowy w kolumnie. Wielka glupota konstruktorow!!!. Chcialbym sobie polozyc glosniki na segmencie, (ktory stoi po drugiej stronie pokoju) tak zeby mi nie przeszkadzaly, ale ta wiazka przewodow (12 zyl !!!) doprowadza mnie do szalu. Czy mozna np zastosowac zwrotnice tak zeby ciagnac tylko jeden przewod glosnikowy od wiezy do glosnika? Np jedna zwrotnice ktora polaczy 3 przewody przy wiezy a druga przy kolumnie? Prosze o pomoc tej sprawie.
Prosze ewentualnie o jakies inne porady lub rozwiazania problemu.
Mam maly problem. Mam "wieze" firmy TECHNICS model EH760 (posiada wyjscie 5.1). 6 lat temu zaplacilem za ten sprzet 3000 zl
Prosze ewentualnie o jakies inne porady lub rozwiazania problemu.