Cytat: podlaczyles sie pod styki K i L na 15 i 7 pinie ?
tak 15 –ISO L , 7-ISO K
Cytat: czy ScanTool też wykrył Peugeota ?
Szczerze mówiąc nie testowałem na razie dokładnie tego interfejsu użyłem tylko na razie scanmastera demo i jeśli się łączy powinien wykryć jaki jest protokół . Mój interfejs pracuje tylko z szybkością transmisji 38400 więc program sterujący nim musi mieć możliwość wyboru takiej transmisji . Twój prawdopodobnie pracuje tylko z szybkością 9600 b/s więc powinien go obsłużyć każdy program przystosowany pod elm- a m.i.n scantool . Na marginesie powiem że program powinien wykryć przyłączony interfejs nawet bez samochodu czy u ciebie jest wykrywany? .(bo od tego trzeba zacząć )
Cytat: czy też masz obsadzone te kilka pinów które i ja mam czy tylko 4 piny w gniezdzie są obsadzone?
na5 pinie jest masa a na 16-zasilanie 12V na pewno pinów 2,10 i 6,14 nie mam i ty 10 też nie powinieneś mieć (a może to 11 a nie10 masz) , reszta może być (u mnie są obsadzone inne piny ale w tej chwili nie pamiętam jakie)
Cytat: A ja,biedaczek musze i poduszke,abs,bsi,klime.
A my, przynajmniej ja nie prowadzę warsztatu jestem elektronikiem i lubię sobie zrobić coś dla siebie Interfejs ma ELM zrobiłem dla siebie i do swojego auta i wcale nie mówię ze jest jakiś świetny i wszystko zrobi ale może mi czasem pomóc i to już jest jakiś plus .Może kiedyś
będzie możliwość zrobienia PPS to też się o niego pokuszę dla siebie .
Tu gościu zrobił sobie fejsa na elm 323 i nie działa mu nie wie jak się do tego zabrać żeby mu się połączył , czy coś złego jest w tym że ktoś stara mu się pomóż ? No i w ogóle jeśli ktoś chce zrobić coś dla swojej satysfakcji to musi od razu kupić PPS-a albo diaga2000 .
Elektrit Czemu tak bardzo tępisz tych fejsiarzy
Pozdrawiam Marko121