logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego tak trudno zainstalować 3com model 3CCFE575BT ???

fokus73 20 Lip 2003 13:09 1557 7
REKLAMA
  • #1 293705
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    System ME zainstalował karte ale nie mam komunikacji z innym kompem i internetem. Miałem inna kartę do której nie potrzebne były dodatkowe sterowniki i win rozpoznał i normalnie obsługiwał. Na 3com nie świecą mi sie diody komunikacyjne wiec karta nie wysyła sygnału. Nic nie zostało zmieniane w kompie tylko wyciągnałem chodząca karte i włożyłem 3coma.
  • REKLAMA
  • #2 293731
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    po pierwsze wywal ME..........
    po drugie ściągnij sterowniki z netu do odpowiedniego systemu, sprawdż ustawienia w biosie i do roboty......
    Po tym ustaw konfigurację w ustawieniach systemowych.....
    Jak to nie pomorze to może karta jest walnięta??.........
  • REKLAMA
  • #3 293904
    Masster
    Poziom 32  
    Ocena: 46
    Ni wiem jak inni ale ja z kartami 3COMa miałem najmniej problemów instalują się bez problemów na każdym systemie a szczególnie łatwo na Linuxach. Naogół jak karta nie działa a ma zainstalowany prawidłowy sterownik (czego nie napisałeś) to jest uszkodzona co można wywnioskować po Twoim poście. Razem ze sterownikami od 3COMa jest program diagnostyczny przetestuj nim kartę.
  • #4 293993
    oldking
    Poziom 33  
    Ocena: 522
    Witam

Karty 3COM to chyba najlepsze karty na rynku, wszystkie z którymi miałem styczność działały bez problemów.
    A jak nie działały to były uszkodzone.
    Na stronie producenta znajdziesz programy diagnostyczne które umożliwiają zminę ustawień karty i jej przetestowanie.
  • REKLAMA
  • #5 294207
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Karty 3Com posiadają wieczną gwarancję,jeśli więc karta jest uszkodzona a uszkodzenie potwierdzone programem diagnostycznym to można ją wysłać do serwisu (w Warszawie) i bez problemu wymieniają na nową. Sam taki przypadek miałem z 3C905B gdzie uszkodzeniu uległa dioda sygnalizacyjna-link oraz kość pamięci,wysłałem i po ok.2 miesiącach przysłali mi nową,fabrycznie zapakowaną 3C905CX-TX-M z CDRomem instalacyjnym EtherDisk.Pomimo iż karty 3Com instalują się bezproblemowo to jednak lepiej jest mieć sterowniki do danego typu karty ze strony producenta czyli 3Coma.
  • #6 294337
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Gdzie znajdę ten program disgnostyczny ?
  • REKLAMA
  • #8 294865
    zatiro
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Też potwierdzam karty sieciowe 3com są najlepsze. Mam taką i poleciłem ją moim kolegom i u wszystkich po zainstalowaniu nie ma żadnych problemów, każdy z nich ma inny system 98 XP i 2000 na żadnym z kompów mnie występowały problemy podczas instalacji i eksploatacji.

Co do strowników to faktycznie lepiej mieć oryginalne pod daną kartę.

Ze ściągnięciem z sieci nie powiino być problemów zaglądnij na

http://www.3com.com.pl/

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji karty sieciowej 3Com model 3CCFE575BT, która została wykryta przez system ME, lecz nie nawiązuje komunikacji z innymi komputerami ani internetem. Brak świecących diod sygnalizacyjnych wskazuje na brak sygnału z karty. W dyskusji zaleca się usunięcie sterowników ME, pobranie i instalację oryginalnych sterowników oraz programu diagnostycznego dosdiag ze strony producenta 3Com. Program ten pozwala na testowanie i konfigurację karty. W przypadku potwierdzenia uszkodzenia karty, 3Com oferuje wieczystą gwarancję i możliwość wymiany uszkodzonego sprzętu w serwisie, np. w Warszawie. Użytkownicy potwierdzają, że karty 3Com zazwyczaj instalują się bezproblemowo na różnych systemach operacyjnych, w tym Windows 98, XP, 2000 oraz Linux, a problemy najczęściej wynikają z uszkodzenia sprzętu lub nieodpowiednich sterowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA