planuje zrobić układ sterujący silnikiem sterowanym za pomocą pwm. Silnik jest na 12V, maksymalny prąd to ok 15A. Zastanawiam się nad zrobieniem h bridge, ale mam wątpliwości, czy dla tak małego napięcia warto używać mosfetów.
Zakładając, że najwyższe napięcie jakie mogę uzyskać w układzie to 12V, nie wiem, czy uda mi się wysterować ten tranzystor. Od jakich wartości napięcia sterującego warto używać MOSFETów? Najmniejsze jakie znalazłem to max 50V, a czytałem, że najlepiej dobrać go tak, by był jak najbliżej wartości maksymalnej.
Oczywiście że wysterujesz. Szczegóły dla danego typu mosfeta znajdziesz w datasheetcatalog. A jaki rodzaj wzbudzenia ma twój silnik? Musisz dobrze przemyśleć sterowanie nawrotne bo mogą być fajerwerki. Ale koncepcja generalnie słuszna.
Dzięki za pomoc Sprawdzę jeszcze, jak będą się zachowywały silniki przy napięciu poniżej 5V i wtedy zadecyduje czego użyć. Będe potrzebował wysterować silnik na dość niskie obroty, ale jak niskie mi wystarczą okaże się w praktyce. Jeszcze raz dziękuje.
Sterując mosfety PWM-em dajesz impulsy na pewno wyższe niz 5V, przy zasilaniu 12V. Ich amplituda będzie "z grubsza" stała, ale wypełnienie będziesz zmieniał regulujac prędkość. Ważne byś wygasił przepięcia i nie zmieniał kierunku wirowania skokowo. Wtedy właśnie występuja zagrożenia dla tranzystorów. Nie odpisałeś jaki typ wzbudzenia ma Twój silnik.
MOSFET-y do pracy z podanym w katalogu Rds on potrzebują Ugs w okolicach 10V (typowo), nieraz mniej, ale te przeważnie mają nieco gorsze parametry. Szpile na D-S zgasisz kodensatorem i/lub diodą impulsową.
Mam właśnie w rękach końcówkę mocy do zasilania silnika krokowego ok. 100W przy 40V zasilaniu. Na wyjściu masz IRFP9140 - 4szt.
Dyskusja dotyczy doboru tranzystorów do mostka H sterującego silnikiem 12V o prądzie do 15A z regulacją PWM. Poruszono kwestię użycia tranzystorów MOSFET zamiast bipolarnych, podkreślając ich niską rezystancję kanału (Rds(on)) i mniejsze nagrzewanie się. Do poprawnego wysterowania MOSFET-ów wystarcza napięcie bramki rzędu 4-5V, choć typowo pełne otwarcie wymaga około 10V Ugs. Zalecane jest stosowanie tranzystorów o parametrach dopasowanych do napięcia i prądu silnika, np. IRF3205 i IRF4905, które są odpowiednie dla 12V i 15A. Wskazano na konieczność zabezpieczenia przed przepięciami i ostrożne sterowanie kierunkiem obrotów, aby uniknąć uszkodzeń. Wspomniano o układzie MC34151 do sterowania MOSFET-ami oraz o alternatywach takich jak IRFP9140 czy LMD18200 dla wyższych mocy i napięć. Zwrócono uwagę na potrzebę oddzielnego zasilania układu sterującego i mostka przy wyższych napięciach. Dyskusja podkreśla, że PWM zasilany 12V zapewnia odpowiednie napięcie bramki, a regulacja prędkości odbywa się przez zmianę wypełnienia impulsów. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.