logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Crossover SUB 50 - zniekształcenia dźwięku przy zwiększaniu głośności

daniel0 14 Gru 2006 20:49 2474 5
REKLAMA
  • #1 3331772
    daniel0
    Poziom 11  
    Witam
    Kilka misięcy temu kupiłęm: Aktywna zwrotrnica do subwoofera Crossover SUB 50 --> http://www.sinuslive.pl/product_info.php?cPath=27&products_id=220 gdy przyszła pora żeby go urzyc okazało soe ze urządzenie nie dziala. Filtr jest samochodowy pod 12v wiec podłączyłem go pod zwykły zasilacz 12v100mAh i nic, nawet szumu nie ma :/ no to wyciagnołem z motorku akumulator 12v i podpiołem go... urządzenie zaczeło przekazywac sygnał gdy jest na minimalnym "volume" to jest bardzo cichutki ładny basik, jednak gdy go troche podkręce dzwięk odrazu zaczyna sie zniekształcac :| (wydobywa z siebie dzwęk podobny do wciskania membrany głosnika do konca i wtedy jest takie "szorowanie") Nie wiem czy jest to wina urządzenia czy złego napiecia....
    Poniżej kilka fotek jak wyglada to od środka....
  • REKLAMA
  • #2 3342853
    poeta5
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    do czego to podłączasz i jak?
  • REKLAMA
  • #3 3350112
    renegat...
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    Czy przypadkiem nie podłaczasz sygnału z wyjscia głosnikowego?masz do tego jakis schemat?
  • REKLAMA
  • #4 3350829
    rafcio363
    Poziom 30  
    Ocena: 266
    pewnie podlaczyles zle...ajesli masz zepsute urzadzenie, to chetnie Ci sprzedam nowe za 20zl, bo kupilem ale okazalo mi sie zbedne :)

jesli podlaczasz to w samochodzie to musisz podlaczyc do wyjsiac linowego na radiu ( wyjscie na wzmacniacz) jesli podlaczysz bezposrednio pod wyj. glosnikowe to nieuzyskasz tego co powinnienes.
  • REKLAMA
  • #5 3350856
    andrew54
    Poziom 27  
    Ocena: 100
    To jest zwrotnica aktywna czyli rozdziela Ci sygnał przed wzmacniaczem a nie jak pasywna za wzmacniaczem. Sygnał liniowy z radia podłaczasz pod wejscie tej zwrotnicy a dopiero wyjscie z tej zerotnicy podpinasz pod wzmacniacz.
  • #6 3365615
    daniel0
    Poziom 11  
    Yhyy to takie buty :/ szkoda ze nie widzialem tego wczesniej :]
    Dzięki za wyjaśnienia ;)
REKLAMA