bartekauto - co ci mam napisać? Rozrząd ustawia się na znaki. I już. Znaki są na kołach paska rozrządu.
cjr - zabawne jest to, że pewnie w ramach cięcia kosztów za naprawę auta bierze się osoba, która nie ma o tym pojęcia.
Cytat: "znalazlem pod maska taki maly czarny chyba filterek nie wiem co to jest a wyglada ze jest zapchany on łaczyl dwa jakies przewody moze ktos wie co to jest aha jeszcze sprawdzałem paliwo dochodzi do swiec przez filter tez przeplywa a ten pzrekaznik to chyba tez jest dobry bo paliwo dochodzi teraz mam problem bo nie wiem co to za czesc ta co wymontowalem ale chyba jest zapchana ona jest podobna do filtru paliwa taki jak sa w maluchach ale ta moja czesc jest mniejsza i cala czarna jak ktos wie co to jest to prosze o pomoc"
- przecież to jest komedia... Ilość błędów pominę...
A może ci znajomi cały czas siedzą w tych naprawach, bo chcą je robić bez kosztów. Czyli czyszczenie i "regeneracja" zamiast wymiany. Sam jeżdżę mk7 i poza typowymi usterkami (wymiana siłownika EGR, raz poprawa lutów w skrzynce bezpiecznikowej) raczej nic złego z autem się nie dzieje.
bartekauto - napisz, co za silnik tam jest. Jak zasilany, czemu się czepiasz rozrządu w tej chwili?