logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić przerwane ścieżki na folii klawiatury bezprzewodowej?

krzysio.k1 05 Sty 2007 17:33 2790 4
REKLAMA
  • #1 3409195
    krzysio.k1
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Mam problem z klawiaturą bezprzewodową - okazało się że była zalana dość długi czas min piwem i kawą (zaczeła świrować więc ją rozkręciłem i stwierdziłem w/w fakt) po umyciu dokładnym okazało się że niektóre ścieżki są poprzerywane/przeżarte - próbowałem je uzupełnić/domalować nowe lakierem grafitowym i niestety żadnych efektów (po zamalowaniu miał się lakier utwardzać ok 90min pod żarówką 100W - ja nie mając takowej wygrzewałęm przez jakieś 4godz. pod 40W i żadnych efektów nie przyniosło). Tu moje pytanie w jaki sposób moge uzupełnić ścieżki na folii (układ wygląda tak folia ze ścieżkami i punktami "styku"-folia z dziurkami w "punktach styku"-folia ze ścieżkami i punktami "styku") pomocy bo niestety na kablu mam bardzo niewygodnie (mały stolik i daleko skrzynka)
  • REKLAMA
  • #2 3409325
    vampire
    Poziom 13  
    Ja w mikrofalówce przerwane sciezki na folii uzupełniałem klejem do naprawy ogrzewanych szyb samochodowych. Nazwa tego specyfiku to "Elpox 15" . Strona producenta http://www.amepox.com/ . Ten klej także lubi wygrzewanie, do tego użyłem suszarki do włosów . Dopóki dobrze nie zwiąże słabo przewodzi. Tak naprawiona klawiatura działa już kilka lat.
  • REKLAMA
  • #3 3409522
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    vampire napisał:
    Ja w mikrofalówce przerwane sciezki na folii uzupełniałem klejem do naprawy ogrzewanych szyb samochodowych. Nazwa tego specyfiku to "Elpox 15" . Strona producenta http://www.amepox.com/ . Ten klej także lubi wygrzewanie, do tego użyłem suszarki do włosów . Dopóki dobrze nie zwiąże słabo przewodzi. Tak naprawiona klawiatura działa już kilka lat.

To w końcu mikrofalówka czy klawiatura, bo nieprecyzyjnie kolega to napisał :|
  • REKLAMA
  • #4 3409551
    vampire
    Poziom 13  
    Chodziło o klawiaturę foliową w kuchence mikrofalowej.
  • #5 3409968
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6529
    Ja używam lakieru Electon 40 lub kleju Glukon, oba na bazie srebra. Nie trzeba wygrzewać, przewodzą nawet w stanie płynnym.
REKLAMA