Witam. Od dawna chciałem się pochwalić moimi wyczynami ale nie miałem jakoś okazji. Do rzeczy. Chciałbym zaprezentować zestaw estradowy 2+1 który sam wykonałem
KOLUMNY
Przetwornikami jakich użyłem były głośniki STX GDN 30-200-8-AE. Użyłem po dwie sztuki na kolumnę. Wzbogaciłem to jeszcze głośnikiem wysokotonowym firmy Alphard(wiem wiem na lepszą mnie nie stać)
SUBWOOFER
To model głośnika GDN 42-300-4-SC.
Obudowy:
Subik ma litraż ok 193 litrów. strojony na 32Hz . Satelity mają litraż ok 195 litrów strojona na 35Hz (litraże zewnętrzne)
WYKONANIE
Całość z płyt wiórowych 1,8cm, usztywnione poprzeczkami klejone i skecany na śruby inbusowe oraz kartonowo-gipsowe. Obite grafitowym kocem. Na rogach mam plastikowe narożniki a na bokach rączki do noszenia. W każdej z kolumn zastosowane są zwrotnice. W satelitach 2 drożne jambo a w subiku filtr dolnoprzepustowy stx-a. Całość wytłumiona ocieplaczem;)
KOSZTY:
GDN 42-300-4-SC ->>> 140zł
STX GDN 30-200-8-AE->>> 161zł sztuka
wysokotonowce->>>20zł sztuka
zwrotnice ->>>ok 25zł sztuka
drewno ->>> ok 200zł
materiał obiciowy->>> ok 50zł
narożniki >>>36zł
maskownice->>> 60zł
BR->>> 30zł
tuby->>> 50zł
terminale->>> 15zł
wkład pracy i czasu->>>bezcenne;)
SUMA: ok 1200zł
Wrażenia odsłuchowe. Dla mnie wystarczająco;) basu nie brakuje. Jest i niski i ten trochę wyższy. Wysoki też daje sobie radę. Brakuje może średniego i jest dziura w paśmie ale jak na dyski to wystarcza. Nagłaśniałem tym zestawem dyskoteki i inne imprezy. Spokojnie starczają na sale do gimnaztyczne;)
proszę o ocenę
na drugiej fotce subik jest po srodku:) na pierwszym prezentuję satelitki. Z czasem dodam więcej zdjęć
Post był raportowany.
Nie używaj dużych liter w tytule -- > REGULAMIN. [hefid]
KOLUMNY
Przetwornikami jakich użyłem były głośniki STX GDN 30-200-8-AE. Użyłem po dwie sztuki na kolumnę. Wzbogaciłem to jeszcze głośnikiem wysokotonowym firmy Alphard(wiem wiem na lepszą mnie nie stać)
SUBWOOFER
To model głośnika GDN 42-300-4-SC.
Obudowy:
Subik ma litraż ok 193 litrów. strojony na 32Hz . Satelity mają litraż ok 195 litrów strojona na 35Hz (litraże zewnętrzne)
WYKONANIE
Całość z płyt wiórowych 1,8cm, usztywnione poprzeczkami klejone i skecany na śruby inbusowe oraz kartonowo-gipsowe. Obite grafitowym kocem. Na rogach mam plastikowe narożniki a na bokach rączki do noszenia. W każdej z kolumn zastosowane są zwrotnice. W satelitach 2 drożne jambo a w subiku filtr dolnoprzepustowy stx-a. Całość wytłumiona ocieplaczem;)
KOSZTY:
GDN 42-300-4-SC ->>> 140zł
STX GDN 30-200-8-AE->>> 161zł sztuka
wysokotonowce->>>20zł sztuka
zwrotnice ->>>ok 25zł sztuka
drewno ->>> ok 200zł
materiał obiciowy->>> ok 50zł
narożniki >>>36zł
maskownice->>> 60zł
BR->>> 30zł
tuby->>> 50zł
terminale->>> 15zł
wkład pracy i czasu->>>bezcenne;)
SUMA: ok 1200zł
Wrażenia odsłuchowe. Dla mnie wystarczająco;) basu nie brakuje. Jest i niski i ten trochę wyższy. Wysoki też daje sobie radę. Brakuje może średniego i jest dziura w paśmie ale jak na dyski to wystarcza. Nagłaśniałem tym zestawem dyskoteki i inne imprezy. Spokojnie starczają na sale do gimnaztyczne;)
proszę o ocenę
Post był raportowany.
Nie używaj dużych liter w tytule -- > REGULAMIN. [hefid]
Fajne? Ranking DIY