logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć diody LED do głośników Pioneer TS-A6901 w samochodzie?

KABAN_DG 12 Lut 2007 18:16 1565 5
REKLAMA
  • #1 3560785
    KABAN_DG
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Witam. Z góry mówię że nie wiedziałem do jakieg działu to dać (optyka, car audio) więc daje tu i proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu.
    A teraz pytanie. Mam głośniki Pioneer TS-A6901 6"x 9" oraz radio Pioneera (nie pamiętam modelu) i zastanawiam się czy dałoby radę do każdego głośnika podłączyć po jednej ewentualnie dwóch diodach, oczywiście pod warunkiem że nie zniszczę głośników lub radia. Jeżeli jest taka możliowść to prosiłbym o rozwiązanie lub link do podobnego tematu.
    Oczywiście nie chodzi mi o pociągnięcie zasilania z akumulatora (bo tak to potrafię) tylko z kanału audio.
    Dodam jeszcze tylko że nie chcę żeby dioda migała czy też robiła inne rzeczy ma tylko świecić stałą jasnością.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3560880
    CMS
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2581
    z mojej wiedzy wynika ze tak sie nie da tzn tak zeby NIE migala (ale moge sie mylic)
  • REKLAMA
  • #3 3560930
    KABAN_DG
    Poziom 15  
    Wolałbym żeby nie migała.. no ale jak już musi to niech miga. Chodzi mi tylko o konkretną odpowiedź i jak najprostszą konstrukcję - tylko niezbędne elementy. Wiem wiem jest dużo tematów Led w rytm basu - ale ja wolałbym żeby świeciła stale.. no a jak już się tak nie da to niech miga (chcę zamontować diodę 5mm niebieską).
  • REKLAMA
  • #4 3562648
    gen999
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    Nie wiem czy autor bedzie zadowolony z mojej wypowiedzi ale ja bym podłaczył podświetlenie tych głośników pod wyłacznik od świateł pozycyjnych i wtedy jak właczysz światła to głośniki sie podświetlają. Pozatym w dzień i tak pewnie nie będzie widać tego podświetlenia. Z kanału audio z tego co ja wiem nie da sie wyciągnąć stałego napięcia, a już na pewno nie zaświeci na nim dioda led.
    Oczywiście nie jestem żadnym szpecem i moge sie mylić.
  • REKLAMA
  • #5 3562825
    kris-644
    Poziom 21  
    Ocena: 74
    Witam.
    Po podłaczeniu diody pod sadio powinna sie zaswiecic przy wiekszym natezeniu basu ale najlepiej podpiac ja pod osobne zasilanie i wtedy wszystko bedzie tak jak powinno byc :)
  • #6 3564254
    KABAN_DG
    Poziom 15  
    Witam. Dzięki za pomoc... chyba tak zrobię że pociągne zasilanie z tylnej lampy pozycyjnej bo tylko w nocy chce żeby świeciło :) Pozdrawiam.
    Temat do zamknięcia.
REKLAMA