Wrócilem i musze wam pokazac pare fotek z nad morza:
i z bliskiej miejscowosci...:
Zdjecia sa zrobione sony ericssonem k750i ale naprawilem dpi programem "Noiseware Community Edition" Bardzo przydatny dla slabych aparatow... usuwa "niebieskie plamki" ze zdjec, pogorsza to szczegulowosc zdjecia ale ladniejszy efekt... Przepraszam ze dopiero teraz dodaje ten post ...ale mialem problemik... bylem zablokowany...;/
Dawno mnie nie bylo z wami na forum, przejzalem wasze fotki. Rewelacja bardzo mi sie podobaja jakimi aparatmi robicie zdjecia??? czysa to jaies ciekawe lustrzanki czy moze jakies amatorskie cyfrowki ??? bo jakosc jest swietna Pozdrawiam
Witam
A oto kilka moich fotek:
Panorama Trzebini:
Mój chomik gucio:
Pierwsze zdjęcie robione aparatem Panasonic Lumix LZ7, a drugie Canon PS A530.
pozdro
No widzę że wreszcie się rozgadaliście No te fotki z Canon EOS 20D sa naprawdę świetne Ja na razie dysponuje Sony ericsonem k750i ;/ w końcu to tylko telefon ale i tak sie zdziwiłem jakością zdjęć Najlepiej wychodzą nim zachody i wschody słońca. Może niedługo zainwestuje w jakiś dobry aparacik. Gdzieś mam jakiegoś Kodaka z serii easyshare cx... modelu nie pamiętam wiem ze jest do kitu i ma 3.2 mpx ;/ ale zdjęcia gorsze niż ericssonem. Podzrawiam
Trabi : 1 fotka troche nieostra, 2 za długa migawka, na trzeciej ta woda bardzo ładnie wyszła Czym robisz foty?
A jeszcze: Kinga jaki czas ekspozycji byl na tej fotce z piorunami? 20 sekund? Fajny efekt z tymi światłami samochodowymi.
lowbird, wiem że 1-sza nieostra - robiona z ręki o świcie; nie dało rady zrobić nie poruszonego . Drugie - tak miało być. Miało być poruszenie pędzących kół.
Zdjęcia robię teraz Canonem A630 (fot 1 i 3). Poprzednio też Canonem ale A60 (fot. 2).
Trabi, A jakbym sie zdecydowal kupic takiego Canona A630 to jakie soczewki jeszcze do niego dorzucic?? Moze masz jakas ciekawa propozycje??? pozdrawiam all
Ałł... 3.5 punkta za obejrzenie fotki... No i 2MB... Tam możnaby z 30 zdjęć wcisnąć Raczej nie chcemy oglądać faktury drzewa na Twoim zdjęciu. Wystarczy jak będzie w rozdzielczości 800x600.
Tzn ja do tej pory zdjecia robile sony ericsonem k7501 i nieznam sie kompletniena soczewkach. Chialem sobie sprawic jakas dobra lustrzanke, ale powoli stwierdzam ze szkoda tyle kasiorki. Moze bym wzial wlasnie takiego Canona A630 + Jakies soczewki-ale niewiem jakie bo sie kompletnie nieznam na tym. Moze jakies filtry tez sa do tego aparatu i chcialem sie poradzic.
✨ Dyskusja dotyczy fotografii industrialnej, ze szczególnym uwzględnieniem fotografowania zabytków techniki, takich jak odlewnie, wieże ciśnień oraz wąskotorówki. Uczestnicy dzielą się swoimi zdjęciami przedstawiającymi m.in. najstarszą odlewnię ołowiu, przedwojenną wieżę ciśnień przekształconą w odlewnię śrutu, a także inne obiekty techniczne i industrialne. Poruszane są kwestie techniczne dotyczące sprzętu fotograficznego, w tym wybór aparatów cyfrowych i analogowych, obiektywów, filtrów połówkowych oraz technik fotografowania (np. długi czas naświetlania, makrofotografia, zdjęcia szerokokątnym obiektywem typu rybie oko). Wymieniane są doświadczenia z aparatami takimi jak Canon 300D, Canon A530, Pentax K100D, Sony CyberShot DSC-W35, Olympus D595, a także sprzętem analogowym (Zenit 12XP, Kodak Gold 200). Dyskusja obejmuje także porady dotyczące wyboru sprzętu dla amatorów i sugestie dotyczące rozwoju fotograficznego poprzez naukę obsługi aparatu i dobór odpowiednich obiektywów. Wątek zawiera liczne przykłady zdjęć industrialnych, krajobrazów, makro oraz reportaży, a także informacje o lokalizacjach takich jak Częstochowa, Dolnośląskie, Pałac Wojanów czy Browar Mieszczański we Wrocławiu. Uczestnicy podkreślają znaczenie kompozycji, światła i klimatu zdjęć, a także dzielą się linkami do galerii i blogów fotograficznych. Wygenerowane przez model językowy.