logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błędy ubogiej mieszanki i sterownika silnika w Skoda Fabia 1.4 MPI 2000

Skodzarz 24 Kwi 2007 23:15 4971 1
REKLAMA
  • #1 3818852
    Skodzarz
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam mam problem z jednostką sterująca silnikiem w skodzie fabii 1.4 MPI przebieg 120 tys km rok 2000

Samochód jest wyposażony w instalację gazową 2 generacji z komputerem)

Przed podpięciem Testera Diagnostycznego 2 dniowa jazda na samej benzynie
    mój problem polega na tym ze po podpięciu pod tester komputera benzynowego wykazuje on 2 błędy

1 błąd uboga mieszanka paliwa
    2 błąd usterka jednostki sterującej pracą silnika

Po skasowaniu błędy wracają po około 2 do 3 minut

Zauważyłem też ze samochód spala znacznie więcej paliwa niz początkowa Analiza spalin i CO w normie sonda sprawna
    nie utrzymuje wolnych obrotów

Po skasowaniu ustaje falowanie obrotów i silnik ładniej wkręca się na obroty jest tak do momentu pojawienia sie tych samych błędów 2 do 3 min

czy to znaczy ze komputer benzynowy padł????
    Co to może być??

Komputer nie wykazuje żadnych innych błędów

Mam pytanko niedawno zostawiłem ssamochód na swiatłach i byłem zmuszony odpalić go za pomocą kabli z 2 samochodu gdy zapaliłem swój samochód odpinając kable z 2 samochodu niechciący zetknołem oba bieguny przeciwne gdu jeszcze mój samochód był podpiety pod kable i sie zaiskrzyło czy to mogłpo szkodzić komputer????? Dziekuje za jakąkolwiek pomoc ;)
  • REKLAMA
  • #2 3819313
    yaaro
    Poziom 33  
    Ocena: 1082
    Wyczyści i zaadaptuj przepustnice, przy okazji wyciągnij wtryskiwacze i tez do czyszczenia (sprawdź ciśnienie paliwa). Jeśli błąd powraca na benzynie oznacza to ze jest problem z zasilaniem w paliwo często padają tam wtryskiwacze.
REKLAMA