Witam mam problem z jednostką sterująca silnikiem w skodzie fabii 1.4 MPI przebieg 120 tys km rok 2000
Samochód jest wyposażony w instalację gazową 2 generacji z komputerem)
Przed podpięciem Testera Diagnostycznego 2 dniowa jazda na samej benzynie
mój problem polega na tym ze po podpięciu pod tester komputera benzynowego wykazuje on 2 błędy
1 błąd uboga mieszanka paliwa
2 błąd usterka jednostki sterującej pracą silnika
Po skasowaniu błędy wracają po około 2 do 3 minut
Zauważyłem też ze samochód spala znacznie więcej paliwa niz początkowa Analiza spalin i CO w normie sonda sprawna
nie utrzymuje wolnych obrotów
Po skasowaniu ustaje falowanie obrotów i silnik ładniej wkręca się na obroty jest tak do momentu pojawienia sie tych samych błędów 2 do 3 min
czy to znaczy ze komputer benzynowy padł????
Co to może być??
Komputer nie wykazuje żadnych innych błędów
Mam pytanko niedawno zostawiłem ssamochód na swiatłach i byłem zmuszony odpalić go za pomocą kabli z 2 samochodu gdy zapaliłem swój samochód odpinając kable z 2 samochodu niechciący zetknołem oba bieguny przeciwne gdu jeszcze mój samochód był podpiety pod kable i sie zaiskrzyło czy to mogłpo szkodzić komputer????? Dziekuje za jakąkolwiek pomoc
Samochód jest wyposażony w instalację gazową 2 generacji z komputerem)
Przed podpięciem Testera Diagnostycznego 2 dniowa jazda na samej benzynie
mój problem polega na tym ze po podpięciu pod tester komputera benzynowego wykazuje on 2 błędy
1 błąd uboga mieszanka paliwa
2 błąd usterka jednostki sterującej pracą silnika
Po skasowaniu błędy wracają po około 2 do 3 minut
Zauważyłem też ze samochód spala znacznie więcej paliwa niz początkowa Analiza spalin i CO w normie sonda sprawna
nie utrzymuje wolnych obrotów
Po skasowaniu ustaje falowanie obrotów i silnik ładniej wkręca się na obroty jest tak do momentu pojawienia sie tych samych błędów 2 do 3 min
czy to znaczy ze komputer benzynowy padł????
Co to może być??
Komputer nie wykazuje żadnych innych błędów
Mam pytanko niedawno zostawiłem ssamochód na swiatłach i byłem zmuszony odpalić go za pomocą kabli z 2 samochodu gdy zapaliłem swój samochód odpinając kable z 2 samochodu niechciący zetknołem oba bieguny przeciwne gdu jeszcze mój samochód był podpiety pod kable i sie zaiskrzyło czy to mogłpo szkodzić komputer????? Dziekuje za jakąkolwiek pomoc