Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Scenic 2004r. Nie działa licznik i hamulec ręczny.

G.A.P.A 01 May 2007 19:50 8292 9
    G.A.P.A
    Level 16  
    Witam
    Mam następujące pytanie co może być przyczyną tego że nie działa licznik (wogóle się nie zapala) a także hamulec ręczny. Może jakiś przekaźnik lub bezpiecznik lub co innego??Gdzie szukać przyczyny??Może jakiś schemat instalacji itp.
    Pozdrawiam - Maciej
    .gonzo.
    Level 14  
    Może jakaś wtyczka się wypięła z tyłu licznika. :idea:
    Anonymous
    Anonymous  
    milejow
    Level 43  
    O ile mnie pamiec nie zawodzi to w tym scenicu jest chyba hamulec postojowy elektryczny,jego uklad bierze sygnal o predkosci pojazdu.Sprawdz bezpieczniki jednak ze wzgledu na rozbudowany system elektroniki pojazdu radzil bym udac sie na diagnoze clipem
    G.A.P.A
    Level 16  
    Ma może ktoś schemat instalacji tego autka lub coś co by pomogło bardzo mi zależy.Z góry dziękuje
    Pozdrawiam - Maciej
    bosal
    Level 11  
    witam , z doświadczenia wiem że w tym aucie nic lepiej nie ruszaj jeżeli chodzi o elektronikę bo szkoda słów do tej renówki brat ma z 2006 i non stop siedzi w serwisie . jest takie przysłowie "wszyscy właściciele renówki się znają bo się na servisie spotykają :) pozdrawiam
    Buzka23
    Level 17  
    Problem tkwi prawdopodobnie w układzie elektronicznym tej deski, a konkretnie stabilizator napięcia

pozdrawiam
    G.A.P.A
    Level 16  
    O już są jakieś konkrety ;) Wiesz może jakie są te stabilizatory (chodzi mi o rodzaj obudowy i wielkość) czy to są stabilizatory powszechnie stosowane w elektronice, może jakieś oznaczenia itp. Bardzo przydał by się schemat wtedy było by prościej.
    Pozdrawiam - Maciej
    milejow
    Level 43  
    Masz problemy z sygnalem predkosci,co sie uczepiles zegarow
    tomatrix1
    Level 14  
    witam serdecznie,ja mam taki sam problem nie świeći licznik więc go rozebrałem okazało sie ze jest uszkodzony bezpiecznik znajduje sie koło cewki