Na wstępie buduje przetwornice impulsową na razie tylko w celach naukowych chcę poznać zasadę oraz problemy takich przetwornic więc mam kilka pytań. Po pierwsze zakupiłem taki rdzeń jak w temacie ale problem taki że nie mam spinek żeby złączyć połówki rdzenia,więc jak sobie z tym poradzić tak żebym mógł w każdej chwili rozebrać.Kolejne pytanie to takie gdzieś widziałem na elektrodzie jakiś link do niemieckiej strony gdzie był opis ile można wyciągnąć z tego rdzenia i przy jakich częstotliwościach jeśli ktoś wie gdzie się on znajduję to bym prosił o niego.
Pozdrowienia
Dodano po 5 [godziny] 16 [minuty]:
Co do spinek sobie poradziłem .Ale mam inny problem nawinołem trafko 2x4 zwoje pierwotne 4 drutami 0,6, wtórne 2x10 zwoi 2 drutami to tak na próbe żeby zobaczyć jak będzie działać dodam że ustawiłem taktowanie na 50khz no i na wyjściu nie mam nawet 1 volta co żle zrobiłem ,próbowałem dowijać odwijać ale nic z tego może najpierw wtórne a później pierwotne nie wiem doradź
Pozdrowienia
Dodano po 5 [godziny] 16 [minuty]:
Co do spinek sobie poradziłem .Ale mam inny problem nawinołem trafko 2x4 zwoje pierwotne 4 drutami 0,6, wtórne 2x10 zwoi 2 drutami to tak na próbe żeby zobaczyć jak będzie działać dodam że ustawiłem taktowanie na 50khz no i na wyjściu nie mam nawet 1 volta co żle zrobiłem ,próbowałem dowijać odwijać ale nic z tego może najpierw wtórne a później pierwotne nie wiem doradź