Potrzebuje wykonać falownik do zasilania silnika trój fazowego o mocy 1.1-2.2 KW. Układ ma sterować prędkością obrotową nawijarki, prosze o pomoc
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamtomek231988 napisał:Jasne , a najlepiej jak ktoś by to za Ciebie zrobił . Zrób to co radzi Kolega 251mz i kup gotowy falownik .Nie za bardzo mi podoba się to opracowanie na początek chciałbym coś sprawdzonego i pewnego jakieś opracowanie w języku polskim schemat ,wzory płytek, opis
251mz napisał:Jesteś pewiena no widzisz.... jestem pewien ze nikt ci nie da schematu itp tymbardziej sprawdzonego....
Tomasz.W napisał:Jesteś pewien. No to jesteś w błędzie . Mało tego że dałem schemat to jeszcze układ jest sprawdzony . To jak ta Twoja pewność teraz wygląda
.
robokop napisał:Mam ten układ na "sumieniu" .....Mam pytanie, kolega może wykonał w/w układ ?
robokop napisał:To w PDF'ie to tylko fragment programu . Całość jest dostępna na stronie Microchipa . Żeby rozwiać wszelkie niezdrowe podniety , to nie jest jakiś wymyślny falownik wektorowy do jakichś specjalizowanych zastosowań . Nie ma wyświetlaczy , kilkunastu nastaw programowych ani żadnej komunikacji . Jest to najzwyklejszy falownik do silników trójfazowych zapewniający regulację obrotów oraz zmianę kierunku obrotów .....Z tego co widziałem w pdf - ie to jest nawet listing programu do Pic - a.
Tomasz.W napisał:251mz napisał:Jesteś pewiena no widzisz.... jestem pewien ze nikt ci nie da schematu itp tymbardziej sprawdzonego..... No to jesteś w błędzie . Mało tego że dałem schemat to jeszcze układ jest sprawdzony . To jak ta Twoja pewność teraz wygląda
.
251mz napisał:Czytać to potrafisz . Ale czy coś z tego rozumiesz ? A gdzie ja napisałem że masz wstawić właśnie swój projekt . Napisałem wstaw coś co będzie dobre . Jak widać uważasz iż jednie twoje dzieło zasługuje na miano dobrego a cała reszta to śmieci . A to już....no wiesz śmieszne lekko .....a niby dlaczego mam wstawiac swoj falownik?
praca kosztuje, i nikt nie ma zamiaru za darmo pracowac , chyba nie tylko ja.
tomek231988 napisał:Potrzebuje wykonać falownik do zasilania silnika trój fazowego o mocy 1.1-2.2 KW. Układ ma sterować prędkością obrotową nawijarki, prosze o pomoc