Brutal123 napisał: Postanowiłem narysować jak to według mnie wygląda u mnie

Jeśli coś jest źle na tym rys. to od razu piszcie to poprawie.
Co do schematu to są pewne małe niedociągnięcia :
schemat podciśnień dotyczy sterowania turbosprężarki ze zmienną geometrią bo taka występuje w silniku 1.9 TDI o mocy 115 KM czyli 85kW więc nie ma tam zaworu Wastegate a za to jest siłownik podciśnienia, który porusza dźwignią ustalającą kąt natarcia kierownic spalin w części gorącej turbosprężarki (od strony wydechu) - wiem, wzorowałeś się na schemacie z rysunku załączonego we wcześniejszym poście ale ten schemat dotyczy sterowania zwykłą turbiną z zaworem wastegate bo taka występuje w silniku 1.4 TDI więc tamten schemat jest zupełnie inny.
klapa gasząca zawsze znajduje się przed zaworem EGR czyli od strony intercoolera a nie za EGR,
pomyliłeś na tym rysunku pompę podciśnienia ze zbiornikiem podciśnienia (ich opis),
pominąłeś zaworek jednokierunkowy, który występuje pomiędzy N239 a N75,
zaznaczyłeś czarną elipsę jako N239 a kwdrat z iksem w środku opisałeś jako elektrozawór (nie wiadomo jaki, drugiego poza N239 od klapy gaszącej już nie ma),
ponadto z pompy podciśnienia nie wychodzą dwa króćce z podciśnieniem osobno na N75 i osobno na N18 tylko jeden do serwa hamulców a z niego idzie trójnikiem podciśnienie na elektrozawory, pominąłeś również wyjście do serwa hamulców.
Wkleję Ci tu mój skromny/uproszczony schemacik i na jego podstawie możesz poprawić własny :
Co do przedmuchiwania elektrozaworów kompresorem to osobiście nie polecam - jak chcesz to rób to na własną odpowiedzialność (można rozerwać gumową uszczelkę wewnątrz elektrozaworu) a jeśli chodzi o sprawdzenie N18 to sprawdza się go tak samo jak to opisałem przy N75 i rónież ta sama wartość rezystancji na pinach. Jeśli zakres skoku sztangi wynosi 2 cm to jest zupełnie prawidłowy ale pod warunkiem, że sztanga przesuwa się dynamicznie i bez zacięć a skoro u Ciebie sterownik generuje błąd 17965 to jednak sztanga nie pracuje jak trzeba. Gdybyś wkleił log dynamiczny grupy 011 (wskazane są w nim wartości obrotów silnika, ciśnienia doładowania zadanego, ciśnienia doładowania rzeczywistego i wartości w % impulsu sterującego otwierającego przelot pomiędzy kanałami OUT i ATM w N75) byłoby wtedy widać ile rzeczywiście pompuje turbo i na ile jest otwierany N75.