logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różnice między wzmacniaczami Telmor WWK-911 a WWK-921 i instalacja multiswitchy

Rafal23 10 Lip 2007 12:05 1464 3
REKLAMA
  • #1 4067748
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Witam.Chodzi oczywiście o wzmacniacze Telmora,czy obydwa są strojone elektronicznie?Poza tym pytanie jak wykorzystać istniejącą instalację z w/w wzmacniaczem do podłaczenia multiswitchy by 18 klientów mogło podłaczyć się swoim tunerem sat.Jak to wygląda przy takiej ilości tuneró.Słyszałem że nie za ciekawie.Pozdrawiam

Post był raportowany.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA --> REGULAMIN.[hefid]
  • REKLAMA
  • #2 4068391
    Marcin91
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Witam, oba mają strojenie elektroniczne , jedna różnica jeden ma modulator ( WWK-921 ) no i ceną 911 - 810 złotych , a 921- 1020 złotych . A z multiswitchem łaczysz w prosty sposób , sygnał z wzmacniacza wpuszczasz na wejście multiswitch-a . Jak dasz więcj info podpowiem coś wiecj . Pozdrawiam

Dodano po 6 [minuty]:

Nie opisałem na pytanie jak ten wzmacniacz sie sprawuje ... powiem tak , wykonałem instalację ( nowa ) Na jednym wzmacniaczu WWK-911 zrobiłem prawie 120 gniazd :) oczywiście poziomy na wszystkich gniazdach wg. norm .
    Wzmacniacz jest naprawdę godny polecenia i polecam ten tańszy czyli WWK-911 .
  • REKLAMA
  • #3 4074607
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Ja będę wykorzystywał tylko do 18 gniazd.Poza tym chcę mieć możliwość podłączenia tunera w każdym gnieździe na hotbirda (czyli cyfra lub polsat).Podział mam taki 3 klatki po 6 rodzin.Liczę na jakieś sugestie.Pozdrawiam
  • #4 4076263
    Marcin91
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Witam, do takiej małej instalacji wystarczy WWK-861 , no i np. multiswitch 5/24 , chyba że duże odległości są od anteny do gniazd to można zrobić np. 3 x multiswitch 5/8 na każdy segment , a sygnał z naziemnej rozdzielasz na trzy . Nie widze tej instalacji i odległości tak więc trudno jest mi coś konkretnego zaproponować . zrób jakiś schemat z odległościami to pomoge w konfiguracji . Acha z ilu nadajników naziemnych będzie sygnał i jakie kanały ?
    Pozdr. Marcin
REKLAMA