Jak przestroić radio samochodowe safari 5 ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamiNTELL napisał:a ja proponuje na allegro kupić głowicęod radia first i wlutować ją w odpowiednie punkty odcinając starą.
PICIA napisał:zapewne jedno jest pewne
nie gwizdną wam tego radia z samochodu....![]()
![]()
![]()
pozdrawiam
kaem napisał:
Tak przy okazji: kolejny temat, który niby już umarł a nagle przypadkiem ożył po wielu miesiącach Porównajcie daty postów - ostatniego z 2003 r. i pierwszego z 2004. Rok różnicy
wmak napisał:
Spróbuj, tylko nie zdziw się, jak będą marnie przestrajać, heterodyna gasnąć a wzmacniacz w.cz. będzie tłumić, zamiast wzmacniać.
Nie wiem, jaką częstotliwość graniczną miały ferryty stosowane w wariometrze AM w Safari, ale w porządnych japońskich głowicach nie można było zamieniać rdzeni - źle działał wtedy i AM i FM.
Wmak
yaurent napisał:Tak -masz rację że to inne "Safari" ,ale ponieważ masz podobny agregat indukcyjny do przestrajania ,to sądzę że skala trudności jest podobna.
Teutel napisał:A ja na temat Safari 5 mam taki problem: odbieram na przestrojonym UKF-ie obecnie 5 stacji, jednak jedne dzialają lepiej od drugich. Niestety te które odbierają lepiej są gorsze od tych które odbierają słabo. Mnie nawet wystarczyłyby 2 lub jedna stacja, byleby odbierały dobrze, tak więc jak poprawić odbiór tej jednej jedynej częstotliwości nawet kosztem całego zakresu?