Witam. Właśnie udało mi się odpalić komunikacje z kartami SD/MMC bez problemu działa MMC 16MB 256MB i SD 1GB
innych nie testowałem bo nie mam. Mogę bez problemu odczytywać i zapisywać sektory ale chciał bym mieć obsługę systemu plików fat tak aby dało sie włożyć kartę do kompa wgrać pliki i odczytać w urządzeniu docelowym. Z tego co wiem AVR DOS potrafi to zrobić tylko pytanie moje jak. Wiem że jest opis na stronie projektu ale bariera językowa nie pozwala mi go do końca zrozumieć :/ Najchętniej zobaczył bym przykładowy kod z konfiguracją całej biblioteki (póki co używam tylko MMC.lib) Czy potrzebuje coś jeszcze aby móc korzystać z poleceń dotyczących obsługi FAT-a jak to skonfigurować jak odczytać z karty co na niej jest itp ? Jeżeli ktoś to robił to bardzo proszę o pomoc. Ilość zajmowanej w procku pamięci nie ma specjalnie znaczenia choć miło było by się zmieścić z obsługą systemu plików w 20kb bo jeszcze musi zostać pamięci na resztę funkcji mam do dyspozycji atmegę 128. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.