logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PSP Fat czy Slim – który model wybrać, czy da się notować i używać programów?

jamal123 27 Sty 2008 11:08 5974 9
  • #1 4740350
    jamal123
    Poziom 2  
    witam.
    mam pytanie jakie psp kupić?
    czy można na nim notować ?
    czy są na niego jakieś programy np.elektroniczne?
  • #2 4949319
    Makia95
    Poziom 2  
    Jeżeli interesują cię takie bajery jak wyjście TVout albo super lekkość to kup sobie PSP Slim & Light a jeżeli chcesz mieć trochę cięższe i grubsze to kup PSP FAT
    według mnie to bez różnicy. NA początku chciałem kupić slim ale zostałem przy klasycznym Facie :P.
    A poza tym Fat jest tańsze o jakieś 200zł.

Pozadrawiam xD
  • #3 5445349
    lolmen
    Poziom 11  
    Jesli bys chcial miec mozliwosc szybkiego wpisywania to polecam psp fat, w ktorej mozliwe jest podlaczenie klawiatury poprzez podczerwien.
  • #4 7918048
    pawelr98
    Poziom 39  
    Ocena: 1154
    Kup psp slim lekkie i ma możliwość zainstalowania CFW czyli zrobienia przeróbki trwałej
  • #5 7919063
    quaczuq
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    jeśli oprogramowanie i przeróbki to fat a jak sprzęt to slim
  • #6 7919135
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    quaczuq napisał:
    jeśli oprogramowanie i przeróbki to fat a jak sprzęt to slim

O co ci chodzi ze sprzętem :?: PSP Slim inaczej 200x nie wniosło nic nowego po za problemami z wgraniem softu m33 i odpalaniu homebrew i to że jest trochę cieńsza i lżejsza co działa dość niekorzystnie gdyż po upadku konsola nie nadaje się do niczego zazwyczaj. Zdecydowanie najlepszy wybór to fat lub PSP Slim&Bright inaczej 300x które ma lepszy ekran niż reszta PSP.
  • #7 7919514
    pawelr98
    Poziom 39  
    Ocena: 1154
    Mam psp 3004 ale przymierzam się do zakupu fata (1001) z przeróbką

Dodano po 24 [minuty]:

jak sądzisz czy warto ?

Dodano po 32 [sekundy]:

Jest po korzystnej cenie
  • #8 7919965
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Jeżeli za 200zł lub mniej to bierz :wink: Warto kupić baterię Nokii z telefonu o dużej pojemności i podłączyć zamiast standardowej baterii do PSP, 10 godzin grania bez przerwy murowane. Sprawdż przed zakupem panel czy nie jest zbytnio porysowany lub kup nowy gdyż stary panel z rysami niewidocznymi na ekranie w pomieszczeniu będzie fatalnie wyglądać przy próbie grania na dworze tym samym uniemożliwiając to :wink:
  • #9 9046029
    MsKleju
    Poziom 2  
    Ja wybrałem PSP FAT (miałem też do wyboru Slim) ale wybrałem FAT. PSP FAT różni się tylko tym że nie ma wbudowanego mikrofonu ale ma inne plusy PSP Slim nie ma IrDy (podczerwieni) (co nie znaczy że ma Bluetooth) a PSP fat posiada IrDe do przesyłania plików do innego PSP z irdą, ma też slot na dyski UMD co jest wygodniejsze i czego PSP Slim nie posiada. Fat ma lepszą obudowę tylnią gdzie na PSP Slim widać palce, ma też z tyłu dwa wybrzuszenia dzięki którym lepiej się gra. Niektórzy mówią że na FAT-ce niektóre gry się zacinają co jest nieprawdą to zależy jaką masz kartę pamięci.
    Na allegro są ciekawe dodatki na psp fat np: podstawka z wbudowaną ładowarką która jak się ładuje świeci na niebiesko. PSP Fat kosztuje ok.400-500zł a Slim 600-700zł
  • #10 9069449
    Neofelis
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Ja bym wybrał slimkę i nie przerabiał.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji porównano modele konsol PSP Fat i PSP Slim pod kątem funkcjonalności, możliwości notowania oraz dostępności oprogramowania. PSP Fat jest cięższy i grubszy, ale tańszy o około 200 zł, posiada port podczerwieni (IrDA) umożliwiający podłączenie klawiatury do szybkiego wpisywania tekstu oraz slot na dyski UMD. PSP Slim jest lżejszy, cieńszy, ma wyjście TVout, ale brak mu IrDA i slotu UMD. Slim jest bardziej podatny na uszkodzenia mechaniczne przy upadku. PSP Fat lepiej sprawdza się przy przeróbkach (CFW) i uruchamianiu homebrew, natomiast Slim wymaga więcej pracy przy instalacji oprogramowania modyfikującego. Model PSP 300x (Slim & Bright) ma lepszy ekran niż wcześniejsze wersje. Możliwe jest używanie programów elektronicznych na PSP, zwłaszcza po instalacji CFW. Dodatkowo, można stosować baterie o większej pojemności (np. z telefonów Nokia) dla wydłużenia czasu pracy. Przy zakupie warto zwrócić uwagę na stan ekranu, aby uniknąć problemów z widocznością w świetle dziennym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA