No to chciałem pokazać własną wytrawiarkę jeszcze nie jest ukończona brakuje tylko termostatu, oraz obudowy w której umieszczę termostat oraz napowietrznik. Akwarium jest zbudowane z szyb o grubości 4mm szerokość wynosi niecałe 3 cm około 2,5 cm a co do reszty wymiarów jest taka sama jak kartka A4. Mieści sie w nim niecałe 1,5l (niestety gdybym dał jeszcze mniejszą szerokość to nie weszła by już grzałka) Grzałka jest mocy 60W ale zamierzam zmienić ponieważ za długo nagrzewa sie na razie woda w wytrawiarce. Akwarium jest umieszczone na 2 jak gdyby widełkach (zrobiłem je dla tego by można było bez problemu wyciągać i wylewać kwas z niego). Dodatkowo wykonałem jak gdyby kolanka z wężyków po to by nie odstawał lub nie zaginał sie wężyk a całość ładnie wyglądała. Te Kolaneczka wykonałem z rurek od długopisów podgrzałem i odpowiednio wyginałem. Niestety jest słaba jakość zdjęć ale gdy wykonam obudowę i termostat to postaram sie o dobre zdjęcia. Pozdrawiam
---
Zapomniałem dodać te szczypczyki są umieszczone tylko teraz na pokaz a płytka została wcześniej wytrawiona za pomocą chlorku żelaza III
Scalono, używaj
11:26 8.3.2008
[_P_]
Fajne? Ranking DIY