Witam panowie. Trochę może kiepsko opiszę mój problem, ale niestety to nie moja branża
Wzywałem już 2 serwisantów tych piecy ale żaden sobie z tym nie poradził
więc postanowiłem zapytać kolegów z forum. Mianowicie kocioł ma już jakieś 7 lat do tej pory działał bez większych problemów. W ostatnim czasie zaczął wariować. Niekiedy jak jest włączony tylko na ciepłą bierzącą wodę (C.O wyłączone) potrafi się sam załączyć i słychać jak pompka pompuje wode w grzejnikach
, zdarza się to żadko i nawet w lato
Ale to nie jest największy mankament tego kotła, ponieważ częściej dzieje się tak, żę gdy włączę ciepła wode piec się zapali leci ciepła woda a za chwilę się wyłącza i miga dolna żółta dioda, nie pomaga przekręcenie pokrętła na Reset. Trzeba wyjąć zasilanie z gniazdka odczekać kilka sekund i włączyć jeszcze raz. Komin jest OK wcześniej było wszystko wporządku tylko w ostatnim czasie takie problemy zaczęły się nasilać. Nawet ostatnio rozebrałem go i wyczyściłem dokładnie sprężonym powietrzem, ale to nic nie dało. Panowie w czym może być problem, wymieniałem już nawet Sonde NTC i dalej jest to samo. Może ktoś mi coś doradzić, lub polecić jakiegoś dobrego serwisant z Malborka lub okolicy?
Pozdrawiam
Pozdrawiam