logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mini lutownica firmy Weller

kk99 29 Lis 2008 00:57 9520 5
REKLAMA
  • Mini lutownica firmy Weller

Firma Weller wprowadziła do swojej oferty ciekawy model lutownicy
    BP860MP. Lutownica przeznaczona jest do lutowania małych elementów, posiada dwa stopnie regulacji temperatury grzania:
    - I 454C/ 8W
    - II 510C/ 11W
    które sygnalizowane są przez dwie diody led czerwoną i zieloną. Wybraną temperaturę pracy osiąga w czasie poniżej 15s. Dodatkowo lutownica posiada biała diodę led, która znajduje się w pobliżu grotu, i ma na celu oświetlenie lutowanego obszaru (gdy zachodzi taka konieczność) oraz zatyczkę na grot, która jednocześnie wyłącza lutownicę. A co najciekawsze lutownica zasilana jest dwoma bateriami AA. Producent zapewnia, że na nowych bateriach, lutownica umożliwi polutowanie ponad 150 punktów lutowniczych.

Mini lutownica firmy Weller

Więcej na temat lutownicy:
    Link

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    kk99
    Poziom 17  
    Specjalizuje się w: programowanie
    kk99 napisał 351 postów o ocenie 217. Mieszka w mieście Warszawa. Jest z nami od 2005 roku.
  • REKLAMA
  • #2 5835545
    liliput
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Ciekawe ile taka lutownica może kosztować?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 6289837
    leonow32
    Poziom 30  
    Ocena: 1232
    Jestem szczęśliwym użytkownikiem tego wynalazku. Początkowo podchodziłem do niego bardzo sceptycznie dopóki sam nie spróbowałem. Mówię wam - rewelacja!!! Zero zimnych lutów! Na wyższej mocy grot nawet jest za gorący :) Polutowałem tym cały układ AVR Tiny Clock (klik) na jednym zestawie baterii. Stosuję akumulatorki Sanyo i nie mogą na nic narzekać. Lutowałem tym nawet grube kable - też się da :)
  • REKLAMA
  • #6 6295460
    leonow32
    Poziom 30  
    Ocena: 1232
    Kupiłem ją w TME za 115zł. W komplecie są dwa groty (stożkowy i płaski), solidne i eleganckie etui, końcówka zabezpieczająca, klucz do zmiany grotów, metr cyny i komplet baterii Duracel (z napisem: only for professional equipment) :)

Lutownicę w prosty sposób da się zmodyfikować, żeby grzała się od razu po przesunięciu suwaka, a przycisk służył jedynie do włączania latarki. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę potem wyjaśnić.
REKLAMA