Jak powyżej . Mieliście jakieś wypadki związane z elektroniką [lub nie] podczas uderzenia pioruna ? . Opiszcie to.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamzbyrek2 napisał:Taka listwa z bezpiecznikiem nie zapewnia żadnego bezpieczeństwa
telefon123 napisał:Mam router pentagram cerberus i neostrade to czy ja piorun zepsuje mi router (modem adsl w routerze) to obejmie to gwarancja ew. neostrada pokryje koszty routera (kiedyś miałem liveboksa to go wymieniali)?
Feuer napisał:(...)Spaliło mi wtedy wieżę (pomimo, że była odłączona), kompa jeszcze nie zdążyłem wyłączyć z sieci, to mi z monitora poszły iskry, a zasilacz od drukarki strzelił jak petarda... żeby było śmieszniej to i monitor i zasilacz po burzy były sprawneto co nie zdążyłem odłączyć to przeżyło, a to co odłączyłem padło... złośliwe bydle jakieś było, bo to chyba powinno być odwrotnie.
ks_fenix napisał:Obecnie w mojej okolicy postawiono 6 wiatraków. Jak są burze to widać jak piorun przeskakuje między nimi.
Kiedyś byłem w pobliżu tego wiatraka i była burza. W pewnym momencie poczułem jak mi się włosy zjeżyły odwracam się a tu ładny przeskok pomiędzy wiatrakami.
LuckyDj napisał:Mówisz o tych (powiedzmy) Holenderskich wiatrakach?
Tak offtop. To prawda że końcówki ich skrzydeł przekraczają prędkość dźwięku?