Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Powolna elektroda

TOMI 19 Gru 2002 23:05 21753 43
  • Od wczoraj elektroda jakoś wolno chodzi, okna czasem otwierają się kilkadziesiąt sekund. Pingi są ok, a inne portale chodzą normalnie. Czy u was też są takie problemy?

    Fajne! Ranking DIY
  • #2
    zhu
    Poziom 22  
    potwierdzam , chodzi b. w o l n o , jak flaki z olejem ...
  • #3
    Darekkk
    Poziom 24  
    Faktycznie, można zauważyć spadki w szybkości transmisji (albo zainki). Na pewno nie jest to związne z serwerem baz danych, ponieważ np. ta strona się normalnie kreuje (ok. 1s). Najprawdopobniej są to problemy u providera.
  • #4
    witt69
    Poziom 23  
    No właśnie u mnie to samo,nie mam cierpliwości przeglądać tematów :( ,chociaż rano chodziło w miare dobrze.
  • #5
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Raczej to nie są problemy z łączem. Jest to tak że po godzinie 22:00 wchodzi duża ilosć modemowców. Oraz to co najbardziej obciąża to Ci co prubują ściagąc Teleportem cała strone.
  • #6
    TOMI
    Serwisant
    Mnie też już trafia szlak 8O
  • #7
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Chyba nam bokiem wyjdą te banerki reklamowe a wszystko zaczęło się od rana, od tego cholernego skoczka. Najpierw to upierdliwe okienko a teraz muli ponad miarę. Chyba Plocman chce zarżnąć kurę która mu znosi złote jaja.
  • #8
    Richi
    Poziom 39  
    Macie racje raz jest ok następnym do D... A ten skoczek to chyba Małysz sie reklamuje albo oni jego reklamują. Teraz znowu ok ale przed chwią myślałem ze wyjdę ze skóry. :lol:
  • #9
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Mnie tam nie zwalnia na bennerku. No bez przesay. Banner jakich wiele. Co chwile się spotyka na stronach bannery we flashu. Albo nawet cale strony we flashu. To że elektroda wolniej chodzi to będzie jutro wiadomo coś więcej. Ale najbardziej obciąża ją to jak ktoś próbuje teleportem ściagnąc całe forum. Np. Generowanie 100 połączeń naraz.
  • #10
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Coś się poprawiło, ciekawe na jak długo?
  • #11
    mgim
    Poziom 29  
    Chyba jak ten ptaszek pieprznie w tego skoczka i spadną razem na ziemię to sie poprawi szybkość.!!
  • #13
    Richi
    Poziom 39  
    Ale oni ni wryj się nie chcą ze sobą zderzyc może im pomóc ??? :lol:
  • #14
    gulson
    Administrator Systemowy
    też to zauważyłem i problem od razu zgłosiłem..

    to nie jest wina żadnych bannerków, żadnego obciążenia serwerów, tylko samego łącza...

    nawet jak ktoś próbuje ściągnąć jakiś plik to max otrzyma z 5kB a wykres transferu będzie przypominał sinusoidę o małej amplitudzie :(
  • #15
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Dzisiaj jeszcze lepiej, co chwilę biała strona i "Critical Error". Chyba muszę sobie zrobić przerwę a z tymi banerkami to oczywiście żartowałem.
  • #16
    KJ
    Poziom 31  
    U mnie mimo że mam modem też ściąga się niesamowicie wooooooolno :-(
  • #17
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ale już chodzi OK. Przynajmniej u mnie.
  • #18
    Darekkk
    Poziom 24  
    :arrow: gulson
    Tak jak wcześniej pisałem, uważam, że to jest problem łącza.
    :arrow: Krzysi0
    Też maasz rację. Jak widać na zagranicznych forach to ludzie próbują ściągnąć elektrodę, ale są wkurzeni, że linki są pod pętlą ;))))
  • #19
    zaza
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Chyba się zaczyna.Albo ja zaczynam wolniej myśleć.Czy nie ma rady na powolność elektrody. :cry: :cry: :cry:
  • #20
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Sytuacja powtarza się. Do 22-giej chodzi OK, później zaczyna mulić.
  • #21
    Richi
    Poziom 39  
    Bywa roznie raz jest ok pozniej muli. Teraz znowu jest ok i sciaga sie tez szybko, przed chwila mialem prawie 60kb. Tak az milo pochodzic po elektrodzie. :lol: :lol: :wink:
  • #22
    qbus
    Poziom 21  
    wiecie co ja jush sam nie wiem - ja mam SDI i zadnej roznicy nie widze :D
  • #23
    zaza
    VIP Zasłużony dla elektroda
    A może chodzi cały czas tak wolno i dlatego nie widzisz różnicy. :) :wink:
  • #24
    zyraf
    Poziom 26  
    Niestety jest godzina 11 a u mnie chodzi bardzoooooooo wolno, nie wczytuje sie do konca. Mam stale przez kablowke. Moze mi ktos powie co tak naprawde jest powodem zpowolnienia elektrody?
  • #26
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Potwierdzam, od wczoraj jest super!
  • #30
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Do wczoraj było naprawdę super. Pod wieczór zauważyłem, że strony nie otwierają się do końca, na dolnym pasku widnieje: Pozostało elementów:.. Trwa pobieranie obrazu... i tak w nieskończoność. Dzisiaj na dodatek znów zaczęło mulić. :cry: