Witam!
To jest mój drugi post na tym forum.
Jestem w trakcie remontowania mieszkania. Wszystko robie sam, ale do elektryki to nie jestem az tak dobrze zorientowany.
Chodzi mi o to abt dobrze polozyc przewody, w razie mozliwosci podlaczyc je do rozdzielnicy.
Mieszkam w domku. Rodzice maja dół a ja górke.
Chcialbym zalozyc podlicznik jezeli sie opłaca.Teraz mam doprowadzony kabel 3x1,5mm^2 ale to za malo oczywiscie tym bardziej ze idzie on z rozdzielni z dołu. Stego co wiem to mamy prąd jedno fazowy.
W zalaczniku przesyłam schemat mieszkania i miejsca gdzie ma byc oswietlenie, gniazdka itp.
Na klatce schodowej juz wszystkie kable polozylem az do rozdzieli.
Prosiłbym o sensowne rozrysowanie jak te kable mam polozyc.
oraz jakie elementy mam zastosowac w rozdzielnicy i jak to podlaczyc.
Jezeli dobrze sie wyraze to PE idzie z podwórka obok głownego licznika jest plaskownik wkopany, ocynkowany.
W razie pytan prosze pisac.
Dziekuje za wszelkie rady
Pozdrawiam
To jest mój drugi post na tym forum.
Jestem w trakcie remontowania mieszkania. Wszystko robie sam, ale do elektryki to nie jestem az tak dobrze zorientowany.
Chodzi mi o to abt dobrze polozyc przewody, w razie mozliwosci podlaczyc je do rozdzielnicy.
Mieszkam w domku. Rodzice maja dół a ja górke.
Chcialbym zalozyc podlicznik jezeli sie opłaca.Teraz mam doprowadzony kabel 3x1,5mm^2 ale to za malo oczywiscie tym bardziej ze idzie on z rozdzielni z dołu. Stego co wiem to mamy prąd jedno fazowy.
W zalaczniku przesyłam schemat mieszkania i miejsca gdzie ma byc oswietlenie, gniazdka itp.
Na klatce schodowej juz wszystkie kable polozylem az do rozdzieli.
Prosiłbym o sensowne rozrysowanie jak te kable mam polozyc.
oraz jakie elementy mam zastosowac w rozdzielnicy i jak to podlaczyc.
Jezeli dobrze sie wyraze to PE idzie z podwórka obok głownego licznika jest plaskownik wkopany, ocynkowany.
W razie pytan prosze pisac.
Dziekuje za wszelkie rady
Pozdrawiam