logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

1,5 calowy wyświetlacz - na pewno do czegoś się przyda

tpokala 10 Gru 2009 15:52 1671 5
REKLAMA
  • 1,5 calowy wyświetlacz - na pewno do czegoś się przyda

Wewnątrz tego dość dużego pudełka ukryto raczej mały, zasilany przez port USB wyświetlacz. Luma Labs UD7 to 1,5-calowy wyświetlacz, który jest na tyle mały, że nie znajdzie raczej szerokiego zastosowania. Zasadniczo urządzenie wygląda jak jeden duży przycisk i nie jest raczej zaprojektowane do działania jako główny wyświetlacz, ale raczej jako wyświetlacz dla różnych gadżetów. Na wyświetlaczu można wyświetlać takie dane jak liczne zegary, monitor systemu, liczniki, gry a nawet serwisy społecznościowe jak Twitter i Facebook. Urządzenie może być potencjalnie użyteczne, a za cenę 30 dolarów na pewno ktośwymyśli dla niego jakieś sensowne zastosowanie.

Źródło:
    http://www.ohgizmo.com/2009/12/10/1-5-usb-screen-must-be-good-for-something/

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    tpokala
    Poziom 19  
    Specjalizuje się w: komputery
    tpokala napisał 429 postów o ocenie 20, pomógł 1 razy. Mieszka w mieście Nowy Sącz. Jest z nami od 2005 roku.
  • REKLAMA
  • #2 7370386
    xanio
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    Ja już bym go wykorzystał gdyby miał wejście dsub
  • REKLAMA
  • #3 7370922
    J_Bravo
    Poziom 28  
    Ocena: 163
    Zstosowań można wymyśleć sporo, ale cena jest wg mnie zaporowa. 30$ to w europie 30e czyli około 120 zł..... sporo jak na takie "coś"
  • REKLAMA
  • #4 7371156
    MasterMatan
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Ja bym to raczej określił takim kolorowym graficznym wyświetlaczem którego odpowiednikiem jest wyświetlacz HD44780 na USB/LPT. Jednakże dla wyświetlaczy typu HD44780 widzę większą przyszłość i użyteczność niż dla tego gadżetu.
  • REKLAMA
  • #5 7372457
    hdx
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jak tylko będą sterowniki dla Linuksa to znajdzie zastosowanie w routerach z USB ;) Fajna sprawa.
  • #6 7372844
    MasterMatan
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    @hdx
    W mojej szkole razem z nauczycielem zrobiłem LCD2USB dla servera szkolnego który pracuje na debianie. Działa pięknie i ładnie a wszystko kosztowało mniej niż 30zł a nie 30$ a funkcjonalność jest ta sama. Co prawda użyty został 2x24 ale gdyby użyć wyświetlacza 4x20 to bardzo dużo można na takim cacku wyświetlać. Nie widzę sensu kupować tego kolorowego wyświetlacza, no chyba że się sobie chce zabajerować malutkim ekranikiem za 30$ czyli na polskiej cenie około 100zł (bo w polsce zawsze drożej).
REKLAMA