Jasiek690 napisał: Pojechałem na ustawienie geometrii
Niedoskonałość samej aparatury (nierówna podłoga w hali, rozmieszczenie i wypoziomowanie elementów składowych ścieżki diagnostycznej na granicy offsetu itd.), dalej sposób wjeżdżania na płytę najazdową, luzy w układzie zawieszenia itd. Dzisiaj byłem na zaprzyjaźnionej SKP, mają dwie linie do badania pojazdów, jedna kilkuletnia, druga oddana do użytku przed tygodniem. Ten sam samochód badany na obydwu - wyniki procentowo różne, różne wskazania zarówno zbieżności jak i badania amortyzatorów. Której wierzyć? Oczywiście pomiary z obydwu zawierały się w dopuszczalnych granicach, nie kwalifikując auta ani do naprawy, ani do wycofania z ruchu. Szczerze mówiąc tak naprawdę, to nie wiem czy znalazłbym, teraz fachurę do ustawienia kompletnej geometrii po naprawie powypadkowej w np. Polonezie - 3 różne parametry koła do regulacji, w dodatku we właściwej kolejności.
A tak odnośnie druciarstwa - dość wiekowy Citroen AX - rzężenie i skrzypienie zawieszenia. Pobieżne oględziny - w wybite silentblocki wahacza i stabilizatora powbijane dookoła gwoździe celem skasowania luzu....