logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JINBEI SY6481 2010: Identyfikacja części i schematy do silnika XC4RB3

pepebiskup 10 Maj 2010 20:16 2389 12
REKLAMA
  • #1 8059955
    pepebiskup
    Poziom 14  
    Witam , mam problem . Samochód marki JINBEI , 2010 rok produkcji , MPI 4 cylindry, typ silnika XC4RB3.

Czy to na tym zdjęciu to jest zawór rozprężny , czy kabelki to jakiś czujnik ciśnienia ?

Czy mogę podpiąć się i sprawdzić ciśnienie ?

Co to jest ?

Czy to co jest zaznaczone to jest to listwa z wtryskiwaczami.

Co to za płyn, napewno nie chłodnica, olej , spryskiwacz nie zabardzo wiem co to jest ?

Gdzie mogę kupić, dostać , schemat do tego auta.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8060093
    rob_milek
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Witam
    I było chińskie g..... kupować !!!!
    Wiem co mówię, bo instaluję chińskie badziewie dla operatora telekomunikacyjnego.
    Ale przynajmniej można numer VIN odczytać.
    A tak poważnie poszukaj na Google.
  • Pomocny post
    #3 8060252
    misiozol
    Poziom 35  
    Ocena: 638
    1.Tak jest to czujnik ciśnienia (bardziej włącznik, wyłącznik zależny od typu klimatyzacji)
    2.Jest to jeden z zaworów do napełniania klimatyzacji.
    3.Zawór nagrzewnicy (tak mi się wydaje ,ale jak zrobisz zdjęcie pod innym kątem to będzie 100% pewności (aby było widać dokąd zmierza przy silniku)
    4.Nie widzę dokładnie czy to listwa z wtryskiwaczami, zrób zdjęcie pod innym kątem ale zapewne tak, a zbiorniczek jest od płynu wspomagania .
    5.Zbiorniczek płynu hamulcowego do sprzęgła, bądź do hamulców (nie widać bo zdjęcie jest ucięte od dołu, ale chyba sprzęgła bo widać kawałek serwa od wspomagania hamulców).
  • REKLAMA
  • #4 8060354
    pepebiskup
    Poziom 14  
    Dzięki chłopaki, właśnie o to mi chodziło. Auto jest jakaś masakra ma 3 miesiące i zepsuło się już chyba w nim wszystko co może.

Jest to płyn do sprzęgła ( do hamolców jest inny zbiorniczek ) , co tam się wlewa ?
    Zastanawiam się czy mogę przepłukać klime powietrzem z odrobinką oleju później napuścić czynnik ( 134a) . Klima działała 1 dzień po tym jak kupione zostało auto :(. Acha są dwa takie zaworki jeden przed skraplaczem drugi przed parownikiem ( czy to chodzi o to że przy parowniku mierze ciśnienie cieczy a przy skraplaczu ciśnienie gazu ?? )

Pytanie mam następne. Chciałbym założyć magnetyzery jeden dam na przewód z powietrzem a drugi??? hmmm właśnie się zastanawiam gdzie, do listwy dochodzi wężyk , co myślicie żeby założyć magnetyzer na tym wężyku ?

Powiedzcie mi jeszcze gdzie mogę się wpiąć do tego silnika chodzi mi o OBD bo wiem że jest taka opcja ( chyba ).

Pozdrawiam

Przemek
  • #5 8060428
    misiozol
    Poziom 35  
    Ocena: 638
    1.Do zbiorniczka sprzegla wlewasz plyn hamulcowy.
    2.Nie mozesz powietrzem bo zwiera pare wodna, pojedz nalepiej do kogos kto ma sprzet do klimy i zazycz sobie czyszczenia ukladu sprawdzenia szczelosci oraz napelniena ukladu .
    3.Mozesz zalozyc magnetyzer gdzie chcesz moze byc na wezyku aby byl sztywno i dobrze zamocowany aby nie przetarl niczego ani przewodu.
    4.Jesli znajdziesz zlacze EOBD to zapewne mozna sie wpiac bez problemu ,jesli nie to moze gadac w innym standardzie znanym tylko tym z kad przyplynelo auto.
  • #6 8060608
    rob_milek
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Piszesz, że rok produkcji 2010
    Według mnie z tabliczki znamionowej wynika, że z września 2009 !

Niech HUAWAI będzie z Tobą :)
  • #7 8063593
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7771
    Auto nowe z tego co widać. To chinole dają pół roku gwarancji?
  • #8 8063790
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 8064534
    kwok
    Poziom 40  
    Ocena: 1336
    mnie bardziej interesuje ile taki jinbei kosztuje a tak w ogóle to jaki to model?
  • REKLAMA
  • #10 8097874
    pepebiskup
    Poziom 14  
    Witam , czy mozliwe jest zeby auto z takim silnikiem palilo 25 litrow na 100 km , cos jest nie tak gdy auto jedzie naprzyklad na autostradzie spalanie jest jeszcze jako taki. Za to w cyklu miejskim to masakra. Czy ktorys z kolegow moze mi podac jakie cisnienie ma byc w ukladzie paliwowym ? gdzies z 3 ,4 bary ? Czy jezeli zdemontuje wezyk doprawadzajacy paliwo do tej listy z paliwem ( tam gdzie wtryskiwacze sa )to , bede musial jakos odpowietrzyc uklad. ?? Jezeli tak to jak ?

Byc moze jest jakies problem z sonda lambda , albo z ECU , najlepiej by bylo sie podlaczyc do tego OBD.

Pozdrawiam ,Przemek
  • #12 8101230
    pepebiskup
    Poziom 14  
    Dzięki , ale tego linka to znam dobrze. Generalnie muszę "wpiąć się" w układ paliwowy.

Ktoś pytał wyżej o cenę : 12000$ nowy sprowadzony z Chin
  • #13 8102588
    barubar
    Poziom 26  
    Ocena: 187
    W jakim celu? Link nie był dla Ciebie a dla kolegi Kwok. Na pytanie o problem z ciśnieniem i układem paliwowym też Ci przecież odpowiedziałem.:D Szukaj kogoś z Launch X431, myślę że zrobi ten silnik. Chińskich wersji sporo w kraju.:D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z samochodem JINBEI SY6481 z 2010 roku, wyposażonym w silnik XC4RB3. Zadaje pytania dotyczące identyfikacji różnych komponentów silnika, w tym czujnika ciśnienia, zaworu rozprężnego, listwy wtryskiwaczy oraz zbiorniczka płynu. Otrzymuje odpowiedzi, które potwierdzają, że jeden z elementów to czujnik ciśnienia klimatyzacji, a zbiorniczek to płyn do sprzęgła. Użytkownik zastanawia się nad czyszczeniem klimatyzacji oraz instalacją magnetyzera. Pojawiają się również pytania o ciśnienie w układzie paliwowym oraz problemy z wysokim spalaniem. Użytkownicy sugerują skorzystanie z profesjonalnego serwisu do naprawy klimatyzacji oraz podłączenia do OBD w celu diagnostyki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA