zmiana przewodów połączeniowych szczotek nie spowodowała zmiany kierunku obrotów.
Rozebrałem częściowo silnik i to co zobaczyłem narysowałem i umieściłem w załączonym pliku Word.
Podejrzewam, że mam tu do czynienia z silnikiem z uzwojeniem pomocniczym (zielony przewód). Z obudowy wychodzi jeden zielony, ale drugi jest zapewne połączmy z uzwojeniem głównym w wewnątrz silnika. Jeżeli tak to zmiana kierunku obrotów polega zapewne na zamianie miejscami podłączenia uzwojenia pomocniczego. Ten który jest teraz podpięty między kondensatory C2 trzeba podpiąć pod zasilanie, a drugi koniec (ten połączony z uzwojeniem głównym w środku silnika) trzeba podłączyć między kondensatory C2. Nie wiem po co kondensator C1 jest wpięty równolegle w uzwojenie główne?
Zdaję sobie sprawę, że w tej chwili obroty są zgodne z tym jak jest podane na osłonie tarczy. Jednak są prawidłowe, gdy pilarkę zamocuję do blatu i tnę (tzn. prowadzę ciętą deskę).
W przypadku, gdy cięcie odbywa się z trzymaniem pilarki w rękach (tzn. drewno jest nieruchome, a pilarka jest prowadzona ręcznie), to obroty powinny być odwrotne.
Przepraszam, że tak dużo napisałem, ale starałem się jak najdokładniej opisać sytuację.
Załączniki:
-
schemat silnika.doc
(23.5 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.