logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skrzynia Basowa Magnat Xpress 10

chio192 04 Cze 2010 11:49 4532 9
REKLAMA
  • Skrzynia Basowa Magnat Xpress 10
    Witam. Chciałbym przedstawić moją konstrukcję skrzyni z głośnikiem
    Magnat Xpress 10.

Skrzynia została zbudowana zgodnie z instrukcją dodaną do głośnika: ..........................................................................................................................

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    chio192
    Poziom 10  
    chio192 napisał 29 postów o ocenie 9. Mieszka w mieście Dobczyce. Jest z nami od 2007 roku.
  • REKLAMA
  • #2 8154587
    wisnia_lwa
    Poziom 28  
    Ocena: 64
    Wizualnie- jest oklejone i tyle, niestarannie, niedokładnie. Okleinę ciężko wbrew pozorom ładnie nałożyć, ale na pewno da się lepiej niż tutaj.

Od strony "mechanicznej"- za mały przekrój BR, producent taki zalecał? Poza tym BR źle umieszczony- za blisko ścianek obudowy.

Czym to zasilasz, jakieś wrażenia z odsłuchu, opis litrażu, strojenia?
  • REKLAMA
  • #3 8154697
    chio192
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    wizualnie owszem do bani to przyznam sie ponieważ nie miałem szlifierki aby kanty i blaty po skręceniu wyszlifować. br powinno być 10 cm i dłuższe ale nie wiem jak to przedłożyć ale nie posiadałem takiego wiec na razie jest 6,5cm br tak powinien być zamontowany wszystko z instrukcji i rozmieszczenie takie zasilam go wzmacniaczem a/d/s ab-450 wrażenie odsłuchu jak dla mnie wystarczające chodź słychać ze ciśnienie duże nie mieści się w br to mój błąd ale to skrzynia robiona na próbę LITRAŻ 30L ze tak powiem nie znam się za bardzo na tym ale jestem zadowolony
  • REKLAMA
  • #4 8154710
    matiaudio
    Poziom 35  
    Ocena: 283
    Źle zestrojona skrzynia nie gra przyjemnie. Chyba będziesz musiał przerobić ten BR na taki jak zaleca producent.
  • #5 8154761
    chio192
    Poziom 10  
    tak wiem ale i tak jestem zadowolony ...
  • REKLAMA
  • #6 8154949
    pawel0203
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Co jak co ale oklejenie jest okropne:D mozna bylo to duzo lepiej wykonac nie mając nawet szlifierki (wiem co mówię bo sam swego czasu miałem tak wykonaną skrzynie) głosniczek ładny:D:D a co najwazniejsze jezeli jestes zadowolony z niego dobrze:D:D nastepnym razem bedzie lepiej;D:D
  • #7 8155155
    chio192
    Poziom 10  
    szczerze to pierwszy raz oklejałem okleiną ... wiec sie nie znam na tym nawet nie miałem pojęcia jak to zrobić ... ale w końcu człowiek uczy się na błędach
  • #8 8155366
    wisnia_lwa
    Poziom 28  
    A to ma grać w samochodzie? Jeśli tak, to zedrzesz okleinę i okleisz kocykiem- łatwiej ukryć nierówności :D
    Otwór BR poprawisz, jak nie wiesz, jakiej długości i średnicy, to pomożemy Ci dobrać. I konstrukcja będzie cacy :) BR możesz przedłużać rurą kanalizacyjną PCV. Tylko musisz kupić taki "standardowej" średnicy, tzn. 75 albo 100 mm, bo takie też są rurki :)
  • #9 8155625
    chio192
    Poziom 10  
    kurde ze wczesniej nie wiedziałem tak to byście mi pomogli by bylo cacy ( a mam pytanko chce zrobic inne skrzynie z głośników Boschamann Nemo 12MIT czy tu moge w tym temaci pisac o tym czy w musze nowy zalożyc ??
  • #10 8156069
    wisnia_lwa
    Poziom 28  
    To da sie przerobić, żeby było lepiej :) No co do tych głośników, to załóż nowy temat w odpowiednim dziale.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik przedstawił swoją konstrukcję skrzyni basowej z głośnikiem Magnat Xpress 10, budując ją zgodnie z dołączoną instrukcją. W dyskusji zwrócono uwagę na estetykę oklejenia, które zostało wykonane niedbale, oraz na problemy z wentylacją BR, który jest za krótki (6,5 cm zamiast zalecanych 10 cm) i źle umiejscowiony. Użytkownik zasilający skrzynię wzmacniaczem a/d/s AB-450 jest zadowolony z odsłuchu, mimo że ciśnienie akustyczne nie mieści się w BR. Inni uczestnicy dyskusji sugerują poprawki, takie jak przedłużenie otworu BR oraz zmiana oklejenia na bardziej estetyczne. Użytkownik planuje również budowę nowej skrzyni z głośników Boschmann Nemo 12MIT.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA