logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć lub zdemontować alarm w Daewoo Lanos po odłączeniu akumulatora?

zielas11 02 Paź 2010 20:08 1788 6
REKLAMA
  • #1 8576297
    zielas11
    Poziom 2  
    Witam

odłaczylem akumulator i jak go na nowo podlaczylem to alarm sie włączyl i pilotem nie moge wylączyć ( nie wiem czy baterie rozladowane czy co?). może jest możliwoś odlaczenia całkiem alarmu bo i tak nie jest mi on do niczego potrzebny. jesli tak jak mam go wyłaczyć lub zdemontowac?
  • REKLAMA
  • #2 8576409
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6462
    Nie wiedząc co to za alarm nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Być może wystarczy zamknąć maskę i wszystkie drzwi i z pilota zamknąć, a następnie otworzyć zamek...
  • REKLAMA
  • #3 8576726
    zielas11
    Poziom 2  
    alarm fox brs. tylko ze ja tego alarmu praktycznie nie uzywam, pilot jest zepsuty chyba i nie moge go wylaczyc nawet jak samochód zamkniety. Najchetyniej bym go wymontowal albo zrobil cos zeby go wylaczyc, moze bezpiecznik wyjac?
  • #4 8576802
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6462
    Znajdź centralkę i ją odłącz, następnie przywróć połączenie w rozciętym obwodzie (immobiliser) i po problemie.

Syrenę masz z własnym zasilaniem (i kluczykiem) czy zasilaną z centralki alarmu? Jeśli ma własne zasilanie to musisz ją przed tą operacją wyłączyć kluczykiem, bo w przeciwnym razie po odłączeniu centralki od wiązki będzie wyła.
  • REKLAMA
  • #5 8577052
    daw210
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    zgadzam sie z kolega!
  • REKLAMA
  • #6 8577675
    jurekk55
    Poziom 36  
    Ocena: 1577
    daw210 napisał:
    zgadzam sie z kolega!

Wszystkim nam niezmiernie miło że doceniasz wiedzę kolegi tzoka:D:D:D
  • #7 8577701
    zielas11
    Poziom 2  
    syrene mam na kluczyk. tylko gdzie ta centralka moze byc? przy syrenie gdzies?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z alarmem w samochodzie Daewoo Lanos po odłączeniu akumulatora, który włączył alarm, a pilot nie działał. Alarm to model Fox BRS, a użytkownik nie zamierza go używać. W odpowiedziach zasugerowano, aby znaleźć centralkę alarmu i ją odłączyć, a także sprawdzić, czy syrena ma własne zasilanie. Użytkownik pytał o lokalizację centralki alarmowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA