logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony kończy produkcję odtwarzaczy Walkman

lukasker 23 Paź 2010 09:03 3105 6
REKLAMA
  • Sony kończy produkcję odtwarzaczy Walkman Po ponad 30 latach produkcji Walkman'ów, Sony zdecydowało się zaprzestać sprzedaży Walkman'ów. Ostatnia partia została wyprodukowana w Japonii w kwietniu i po jej sprzedaży nie będzie można więcej kupić tych urządzeń. Szacuje się, że sprzedano ponad 220 milionów sztuk odtwarzaczy, który po raz pierwszy pojawił się na rynku w 1979. Sony będzie kontynuować sprzedaż odtwarzaczy CD. Sony, będzie także sprzedawać swoje Walkmany, ale pod inna marką w Chinach. Walkman był pierwszym przenośnym odtwarzaczem muzycznym poza radiem. Niestety lata świetności już dawno minęły, pierw przez wejście na rynek wszedł Discmanów, a później iPodów.

Źródło

Fajne? Ranking DIY
    O autorze
    lukasker
    Tłumacz Redaktor
    Specjalizuje się w: programowanie, strony www
    lukasker napisał 2900 postów o ocenie 182. Mieszka w mieście Kielce. Jest z nami od 2010 roku.
  • REKLAMA
  • #2 8652949
    rysiovw
    Poziom 11  
    Raczej zastąpiony przez MP3 a nie ipod.
    Miałem dokładnie taki sam jak na tym obrazku chyba w 82 roku działa do dzisiaj.
    W tym pudełku obok znajdowały się dodatkowe dwie baterie R20.
    Pamiętam że wstydziłem się z nim chodzić bo wszyscy patrzyli się na mnie a ja miałem wrażenie że jestem ciężko chory i noszę jakąś aparaturę medyczną na sobie .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 8654137
    lukas1121
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Łoo kurczak stare czasy:) miałem takiego czarnego:D a teraz co?? mam 2 kasety w domu w tym jedna zerwana..... stare czasy, bardzo stare..
  • REKLAMA
  • #5 8654314
    quniq
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Ale Walkman to seria odtwarzaczy, nie tylko kaseciaków. Nie wiem, jak mam rozumieć tego newsa...
  • #6 8656136
    upanie
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    No ja też nie wiem. Czyżby produkowali do dzisiejszych czasów kaseciaki?
    Walkman kojarzy mi się wyłącznie z odtwarzaczami kasetowymi.

Podsumowanie tematu

✨ Po ponad 30 latach produkcji, Sony ogłosiło zakończenie produkcji odtwarzaczy Walkman, które po raz pierwszy zadebiutowały na rynku w 1979 roku. Ostatnia partia została wyprodukowana w Japonii w kwietniu, a po jej wyprzedaniu nie będzie już dostępnych nowych urządzeń. Szacuje się, że sprzedano ponad 220 milionów Walkmanów, które były pionierami w kategorii przenośnych odtwarzaczy muzycznych. Mimo zakończenia produkcji Walkmanów, Sony planuje kontynuować sprzedaż odtwarzaczy CD oraz wprowadzić Walkmany pod inną marką w Chinach. Użytkownicy wspominają o nostalgii związanej z Walkmanami, które były popularne w latach 80. i 90., jednak ich czas świetności minął z pojawieniem się Discmanów i iPodów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA