Sprawdź napięcie ładowania akumulatora. Być może uległ uszkodzeniu regulator napięcia i przez to akumulator jest przeładowywany co objawia się gotowaniem elektrolitu i jego "wywalaniem" poprzez odpowietrzenia.
Oto tematy związane ze sterowaniem ogrzewania podłogowego. W jaki sposób popsuć i jak powinno ono być wykonane, aby działało.
mi głównie chodzi o to żeby zlikwidować wyciek elektrolitu.bo kleiłem sylikonem i dalej cieknie. jak by mi się pokrywa nie ruszała to by było ok a niewiem czy jest możliwość zlikwidowania tego
To przydało by się pokrywę zdjąć, oczyścić i przykleić na masę żywiczną lub chociaż spróbować na klej do szyb lub inny mocny klej przemysłowy.
Tylko czy jest sens się bawić, bo gwarancji powodzenia nie ma, a ryzyko poparzenia, uszkodzenia otoczenia bardzo duże.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłasza problem z akumulatorem, który ma podniesioną górę i cieknący elektrolit. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym wymiana akumulatora na nowy, co eliminuje problem z wyciekiem, ponieważ elektrolit jest niebezpieczny dla metali i powoduje korozję. Inne propozycje obejmują sprawdzenie napięcia ładowania, co może wskazywać na uszkodzenie regulatora napięcia, oraz użycie żywicy epoksydowej lub mocnego kleju do naprawy pokrywy akumulatora. Zwrócono uwagę na ryzyko związane z próbą naprawy, w tym możliwość poparzenia i uszkodzenia otoczenia. Wygenerowane przez model językowy.